2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Novák Katalin: a Stipendium Peregrinum belépőjegy a legjobbak közé

A Stipendium Peregrinum belépőjegy a legjobbak közé, ugródeszka a nagyvilágba – ezt mondta Novák Katalin az ösztöndíj okleveleinek átadásán. A köztársasági elnök, aki a program alapítója és fővédnöke hangsúlyozta: a program azt üzeni, hogy a magyaroknak helyük van a legjobbak között. Az államfő szerint a magyar fiataloknak segíteni kell, és meg kell adni az esélyt arra, hogy megmutathassák tudásukat.

  • Novák Katalin: a Stipendium Peregrinum belépőjegy a legjobbak közé

Novák Katalin emlékeztetett: négy éve született az elhatározás, hogy indítanak egy olyan programot, amely a legtehetségesebbeknek nyit kaput a nagyvilágba.

Segítenünk kell, hogy a magyar fiatalok ott lehessenek a legjobbak között a világban. A magyar fiataloknak meg kell adnunk minden esélyt arra, hogy megmutathassák a tudásukat és hogy a legjobbak között mérettethessék meg magukat hiszen akkor fog igazán kiderülni, hogy mennyire is versenyképes az a tudás amellyel rendelkeznek. – hangsúlyozta a köztársasági elnök. Majd hozzátette: a 2019-ben indított Stipendium Peregrinum programra az elmúlt négy évben 579 fiatal pályázott, közülük 99-en nyerték el az ösztöndíjat, amelynek köszönhetően a világ legjobb egyetemein tanulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!