2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Novák Katalin: Volt okunk örülni, büszkének lenni + videó

Ferenc pápa látogatása a magyarság szívébe örömet és hálát hozott – emelte ki újévi köszöntő beszédében a köztársasági elnök. Novák Katalin arról is beszélt, hogy bárhol járt a világban, mindenhol azt érezte: jó magyarnak lenni. Az államfő végezetül minden magyarnak - határon innen és túl - nagyon boldog új esztendőt kívánt.

  • Novák Katalin: Volt okunk örülni, büszkének lenni + videó

Egymás szemébe nézve mondjuk: ez az év se volt. De itt vagyunk – kezdte újévi köszöntőjét a köztársasági elnök.

Úgy fogalmazott, a világ háborgó tenger körülöttünk. Forgószél tombol, viharos hullámok tombolnak mindenfelé. Háború Ukrajnában és már Izraelben is, tömeges tüntetések, gazdasági, politikai bizonytalanság. Itthon aggodalom, küzdelem a hétköznapokért.

Novák Katalin elmondta, drágább lett az élet, meg kell fontolni a kiadásokat, hozzá kell nyúlni a tartalékokhoz.

Sok családban szinte folyamatos a betegeskedés, minta az immunrendszerünk is legyengült volna, de békében élünk – tette hozzá.

Kiemelte, nem volt aszály, van kenyér és

volt okunk örülni, büszkének lenni.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy Ferenc pápa az idén háromnapos látogatást tett hazánkban és a katolikus egyházfő itt tartózkodása a magyarság szívébe örömöt és hálát hozott.

Felidézte, hogy Budapest adott otthont az atlétikai világbajnokságnak s csodájára jártak a magyar vendégszeretetnek, a stadionnak és a lelkes önkénteseknek.

Szintén a 2023-as esztendő világraszóló sikere volt, hogy két új Nobel-díjasunk is lett, Karikó Katalin és Krausz Ferenc személyében. Majd Novák Katalin nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy a magyar labdarúgó-válogatott veretlenül, csoportelsőként kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra.

A köztársasági elnök 2023-ban 30 hivatalos úton járt külföldön és – tette hozzá – „jó volt megtapasztani, hogy mindenhol tisztelettel fogadják a magyarok elnökét”.

Novák Katalin szerint, továbbra is

az újszülöttek, a gyermekek jelentik reményt és a derűt, ők adnak értelmet a pénzkeresetnek, az országépítésnek, a tanításnak, „nekik szeretnénk kiszámíthatóbb, békésebb, boldogabb jövőt”.

Az államfő azt javasolja, hogy most, amikor eljött az újévi fogadalmak ideje, vegyünk példát profi sportolókról.

Ne csak szurkoljunk, mozduljunk is! (…) Mozogjunk együtt! Legyen 2024 a mozgás éve is!

– tette hozzá.

Bort, búzát, békességet, sötétségben fényességet!

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon.

Ki barát volt, az maradjon,-

ki elindult, az haladjon.

Reményt hozó új évet minden magyarnak

– zárta beszédét Novák Katalin.

A teljes beszéd: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!