2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Novák Előd az újbudai városházáról is leszedte a szivárványos zászlót

Hír TV

2020. augusztus 18., kedd 19:10

Hadjáratot hirdetett a Budapesten egyre több önkormányzat homlokzatán felvont szivárványos zászlók ellen a Mi Hazánk Mozgalom. Novák Előd a budapesti Városháza homlokzata után az Újbudai Önkormányzat épületéről is eltávolította az LMBTQ közösség szimbólumát. A politikus szerint azok, akik kihelyezik a szivárványos lobogót garázdaságot követnek el, ezért elő kell őket állítani.

Egy 15 méteres tűzoltólétrán felmászva szedte le vasárnap a Városháza homlokzatáról a szivárványos zászlót a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke. A párt szerint ugyanis ennek a családellenes jelképnek nincs helye az utcán, pláne nem a fővárosi önkormányzat homlokzatán. Novák Elődöt ezt követően a rendőrök előállították, garázdaság miatt. A Mi Hazánk szerint azonban éppen a szivárványos zászló kitűzése számít garázdaságnak.

Ezek a felvételek már kedden készültek, Novák Előd ugyanis az Újbudai Önkormányzat épületéről is leszedte a szivárványos zászlót. A politikus, aki a pártban betöltött alelnöki pozíciója mellett a XI. kerület önkormányzati képviselője, egy közleményt is kiadott, amelyben azt írta:

A DK fővárosának minősülő Újbuda immár a homoszexualizmus fellegvára is lett.

Az Egyesült Államok nagykövetsége közleményben ítélte el a Mi Hazánk akcióját, és neonácinak nevezte a párt képviselőit kiemelve, hogy a szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog.

Toroczkai László, a párt elnöke szerint azonban az Egyesült Államok Nagykövetsége éppen ettől a jogától fosztaná meg a Mi Hazánkat, és beleavatkozik Magyarország belügyeibe.

Hír TV