2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nőtt a születéskor várható élettartam

Magyarországon 2010 óta csaknem másfél évvel nőtt a születéskor várható élettartam – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Pest megyei Kemencén. Rétvári Bence hozzátette: több egészségügyi mutató is javul, és megtérülni látszik az elmúlt években az egészségügy fejlesztésére fordított pénz.

  • Nőtt a születéskor várható élettartam

Az új egészségügyi központ lesz ezentúl a háziorvos, a védőnői szolgálat, valamint a fogorvos is a Pest megyei Kemencen. A beruházás 166 millió forintba került. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az átadón azt mondta: az egészségügy több területén is eredményeket ért el Magyarország.

"Az orvosok száma 34 ezerről 39 ezerre emelkedett, tehát 5 ezer fővel több orvos gyógyít most, mint 2010-ben, ez többek között nyilván köszönhető annak is, hogy többen jelentkeztek az egyetemekre."

- mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára.

A Pest megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a helyi települések egyre több fejlesztési forráshoz jutnak.

"A kormány Pest megye számára 80 milliárd forintnyi forrást adott, hogy valamelyest csökkentsük azt a hátrányt, amelyet az okozott a megyének, hogy az európai uniós forrásokból jórészt ki voltunk zárva."

- jegyezte meg Szabó István, a Pest megyei közgyűlés elnöke.

Szabó István hozzátette: Pest megyében az elmúlt években számos közintézményt és több tucat kilométernyi útszakaszt felújítottak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!