2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Nincs megállapodás, továbbra sincs alpolgármester Komlón

A városok közül utolsóként alakult meg a képviselőtestület Komlón. Baranya második legnagyobb lélekszámú településén novemberben, egy körben meg kellett ismételni a szavazást, melynek eredményét az ellenzék bíróságon támadta meg. Az alakuló ülésen semmi lényeges kérdésben nem tudtak megegyezni a képviselők.

Törölni kellett az alpolgármesterek választásáról szóló naprendi pontot a képviselő testületi ülésen Komlón. A Baranya megyei településen erre azért volt szükség, mert a testületben többségben lévő ellenzéki képviselők által javasolt alpolgármestereket a Fideszes polgármester nem fogadta el.
Ennek ellenére az MSZP-s képviselő azt mondta, a jövőben Komló érdekében akarnak dolgozni.

A Komló Összeköt Egyesület rendkívül konstruktív módon állt az egyeztetésekhez. Tévedés ne essék, minket is a város érdeke érdekel. Kívánunk bölcs döntéseket hozni és ehhez ajánljuk magunkat a munkánkat, tudásunkat, együttműködésünket

- mondta Barbarics Ildikó a az MSZP helyi szervezetének elnöke.

A fideszes polgármester szerint az ellenzék visszaél a szerinte vélt hatalmával.

A többséggel lehet élni, a többséggel lehet visszaélni. Én a 31 éve végzett munka figyelembe vételével azt tudom mondani, hogy ez egy szolgálat. Ez egy hatalmas szolgálat. Nem hatalom, hanem szolgálat a századik hatványon

- fogalmazott Komló polgármestere, Polics József.

Komlón azért csak most tartották meg a képviselő testület alakuló ülését, mert az ellenzék többször is megtámadta az októberi választás végeredményét. Alpolgármestereket legközelebb a jövő heti ülésen választhatnak majd.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!