2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

EB Sporthírek

Következik:

Vezércikk 06:05

Belföld

Nincs karácsonyi jutalom Miskolcon

Levélben tudatta Miskolc polgármestere az önkormányzati cégek dolgozóival, hogy idén nem kapnak karácsonyi jutalmat.

  • Nincs karácsonyi jutalom Miskolcon

Veres Pál az írásban elismerte, hogy tévedtek, rosszul osztották be a pénzt a pandémia első hullámában, ezért nem futja az év végi jutalmakra. A Fidesz frakcióvezetője szerint azonban azért nem maradt pénz a kasszában, mert a baloldali képviselők és családtagjaik jól fizető állásokat kaptak az önkormányzatnál.

Sok lemondással járt a pandémia első szakasza, és még több nehézséget okozott a második - így kezdi az önkormányzati dolgozóknak írt levelét Veres Pál. Miskolc polgármestere az írásban azt magyarázza az alkalmazottaknak, miért nem kapják meg idén a rendszeres karácsonyi jutalmukat. A városvezető elismerte, hogy hibáztak, amikor nem takarékoskodtak annyira tavasszal, amennyire kellett volna, pedig sok városi munkahelyen elbocsátások, és bércsökkentések is voltak. A jutalom elmaradását mégis leginkább a kormányzati elvonások számlájára írja. A polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding dolgozói az ünnepek előtt némi szaloncukrot és egy pezsgőt kaptak ajándékba.

A Fidesz önkormányzati képviselői szerint felháborító, hogy miközben karácsonyi jutalomra nem, a baloldali képviselők álláshalmozásának finanszírozására százmilliós nagyságrendben költ a városháza.

A kormánypártok frakcióvezetője szerint a levél beismerése annak, hogy a baloldali városvezetés az elmúlt egy évben semmit nem tudott tenni Miskolc érdekében.

A Fidesz felszólította Veres Pált, hogy mutogatás helyett fizesse ki a megérdemelt jutalmakat, még akkor is, ha így kevesebb pénz jut az őt támogató baloldali képviselőknek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!