2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Nincs elzárt település az országban

A tegnap óta tartó havazás ellenére nincs elzárt település az országban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan takarítja az utakat, így nagyobb fennakadásokat sem okozott a 10-15 centiméteres hóréteg. A katasztrófavédelem munkatársait viszont közel száz helyszínre riasztották az utóbbi két napban.

  • Nincs elzárt település az országban

Péntek este kezdett havazni országszerte, azóta egyes helyeken 15 centiméter friss hó hullott. A Magyar Közút tájékoztatása szerint az autópályák és autóutak egész vasárnap jól járhatóak voltak. Kezdetben a főutakon előfordult, hogy az intenzív havazás miatt téliesebbek voltak az útviszonyok, de délutánra a legtöbb szakaszon itt is sikerült eltakarítani a havat.

„Mintegy 7500 tonna sót és több mint 300 ezer liter CaCl2 oldatot juttatunk ki az országos 32 ezer kilométeres közút hálózatra. Folyamatos váltásokban 12 órás műszakokban teljesítenek szolgálatot jelenleg is szakembereink és munkagépeink is és több száz munkagép az, ami folyamatos rotációban az utakon dolgozik” – így Pécsi Norbert szóvivő.

A tűzoltókat csaknem 100 helyszínre riasztották közúti balesetekhez. „Zömében árokba csúszott autók, elakadt, vagy összeütközött járművekhez kellett kivonulniuk és műszaki mentést végezniük, egy-két helyen pedig a hó súlyától letört faágak okoztak közúti akadályt,ezeket kellett megszüntetniük. Elzárt település, áramkimaradás sehol sincs az országban, melegedőhelyek megnyitására pedig nem volt szükség. Én minden kedves autóstól továbbra is azt kérem, hogy csak a téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak útnak” – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel.

Sokan viszont kifejezetten örültek az idei első nagyobb hónak. Több százan mentek ki szánkóval, sílécekkel a Normafához.

„Szép idő van, a gyerekekkel feljöttünk szánkózni, teljesen egyértelmű nem? Első hó, mi mást csinálnánk otthon?” – mondta egy édesanya kérdésünkre.

A gyerekek most is élvezték a havas játékokat.

„Nagyon sokat lehet játszani a hóval és nagyon sok mindent. Most mit játszotok itt idefönt? Hát éppen vonatozunk a szánkónkkal” – így egy másik anyuka.

Az első nagyobb havazással előkerültek a sílécek is. „Szánkózni nem szoktunk, gyerekeink meg még nincsenek szóval túrázni szoktunk nagyrészt, meg síelni adott esetben a Normafánál és most jön be a sífutás, mint harmadik sport” – mesélte egy sportoló, Michels Ambrus.

A nulla fok körüli hőmérséklet miatt néhány napig még ki lehet használni a decemberi havat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!