2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nincs egyetértés a Jobbikban a baloldallal való összefogásról

Szorosabb együttműködést szorgalmaz a Jobbik elnökhelyettese a baloldali pártokkal. Gyöngyösi Márton nyílt levélben fordul a pártokhoz és a baloldali szavazókhoz, és azt kéri, tegyék félre a régi nézetkülönbségeket. A Jobbik országgyűlési képviselője, Bencsik János ugyanakkor Híradónk kérdésére azt mondta, a Jobbik kongresszusi döntése tiltja az együttműködést a DK-val és az MSZP-vel.

  • Nincs egyetértés a Jobbikban a baloldallal való összefogásról

Nyílt levélben kéri a baloldali pártok és szimpatizánsok segítségét a jobbikos Gyöngyösi Márton. A párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője úgy fogalmaz:

ma Magyarországon a legnyitottabb párt a Jobbik.

Gyöngyösi szerint félre kell tenni a régi sérelmeket, és nem a nézetkülönbségekre kell koncentrálni, hanem az egyetértésre. A párt elnökhelyettese hozzáteszi: mindenki, aki ma az ellenzéki oldalon alakuló koordinációt veszélyezteti, az a magyar demokráciát veszélyezteti.

Gyöngyösi Márton volt az, aki néhány évvel ezelőtt még nyíltan antiszemita kijelentéseket tett. A parlamentben listázta volna a zsidó képviselőket és azt hangoztatta, hogy a holokauszt egy olyan érdekes állatfaj, amellyel kapcsolatban az indulatok nőnek.

A Jobbik elnökhelyettese megmagyarázta, hogy miért vállalható a párt más szavazóknak is.

Gyöngyösi Márton úgy fogalmazott:

amíg régen a párt szubkulturális volt, és egy jól körülhatárolható szavazói bázissal rendelkezett, bizony voltak olyan kijelentések, amelyekkel próbáltunk vélemények megformálásával bizonyos kérdésekre felhívni a figyelmet, és bizony voltak túlfutások.

Együtt kell gondolkoznunk, együtt kell dolgoznunk Magyarország jövőjéért, ez így lenne normális és így lenne természetes, ezen az úton járunk – ezt már Jakab Péter mondta, így erősítve meg Gyöngyösi Márton felhívását az ellenzéki összeborulásra.

A Jobbik és a baloldali ellenzék ismét közös sajtótájékoztatóra állt, az MSZP azonban nem akarta kommentálni a szorosabb együttműködésre való felhívást. A DK viszonyt nyitott az összefogásra.

Rónai Sándor DK-szóvivő szerint arra kell koncentrálni, ami összeköti őket.

"Először az európai parlamenti választáson kisebbségbe kell szorítanunk a Fideszt, aztán pedig az önkormányzati választáson Orbán ellenzékeként együttműködve, az egy az egy ellen politikát követve, le kell győznünk a falvakban és a városainkban is a Fidesz jelöltje"

– fogalmazott a DK-s.

Míg a DK egyetért Gyöngyösi Márton felhívásával, párttársa már nem szimpatizál vele.

Bencsik János országgyűlési képviselő szerint jelenleg a Jobbik országos kongresszusának a határozata van érvényben, amely úgy szól, hogy a Jobbik az elmúlt 30 évnek azon pártjaival, melyek részt vettek Magyarország kifosztásában és elárulásában, ez a Fidesz, az MSZP és a DK, ezekkel a pártokkal a Jobbik jelen állás szerint nem fog közös jelöltet állítani, és erről most nincs is szó.

Megkérdeztük Bencsik Jánost, ezek alapján, hogy történhetett, hogy Egerben a teljes ellenzék felsorakozott a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselője, Mirkóczki Ádám mögött. Bencsik azzal hárított, hogy Mirkóczki egy egyesület jelöltjeként, vagyis névleg függetlenként indul.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!