2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Niedermüllerék 600 gyermektől vették el a zeneiskolának szánt épületet

Minden remény elveszett - ezt írta közleményében a Molnár Antal Zeneiskola vezetése, Erzsébetváros baloldali önkormányzatának döntéséről. Niedermüller Péterék egy gyanús pályázat keretében a Freeszfe Egyesületnek adták bérbe azt az épületet, amelyet a korábbi fideszes kerületvezetés a zenei intézmény számára újított fel. Bajkai István szerint példátlan becstelenség, hogy a DK-s polgármester 600 gyermek elől elvette az ingatlant.

  • Niedermüllerék 600 gyermektől vették el a zeneiskolának szánt épületet

Niedermüller Péter szerint egy nyílt és szabályos pályázat útján került a néhány hónapja megalakult Freeszfe Egyesülethez az az erzsébetvárosi ingatlan, amelyet 2019-ben a Molnár Antal Zeneiskola számára újított fel a kerület akkori, fideszes vezetése.

A DK-s polgármester azt mondta, büszke arra, hogy a szabad művészetet és oktatást támogató alapítvány költözik az épületbe, a kerület legnagyobb létszámú, mintegy 600 gyermeket oktató nevelési intézménye helyett.

Niedermüller hozzátette, az önkormányzatot semmi nem kötelezte arra, hogy az ingatlant a zeneiskolának adja, amely egyébként nem is pályázott az épületre.

Csakhogy a pályázati kiírásból kiderül, hogy a bírálati szempontok között nem szerepelt a zeneművészeti tevékenység, vagyis a Molnár Antal Zeneiskola nem is pályázhatott volna az ingatlanra.

Bajkai István példátlan becstelenségnek és a teljes zenei élet arculcsapásának nevezte a baloldali önkormányzat eljárását. Teréz- és Erzsébetváros választókerületének fideszes elnöke szerint a meglepő gyorsasággal lezajlott pályázattal Niedermüllerék pártutasításra cselekedtek és előre eldöntötték, hogy az épület ne zeneiskola legyen.

Bajkai István hozzátette, a Molnár Antal Zeneiskola 2019 óta várt arra, hogy birtokba vegye a hangszigetelt helyiségekkel rendelkező, kifejezetten zenei oktatásra alkalmas épületet.

Minden reményünket elvesztettük - írta közleményében az intézmény vezetője. Szemendi Gábor úgy fogalmazott: az iskola évek óta saját épület nélkül, bérházi lakásokban és nyolc különböző telephelyen kénytelen megoldani a legfiatalabbak zenei nevelését, sokszor méltatlan körülmények között.

Hozzátette: remélik, hogy Erzsébetváros vezetése legalább annyira szívén viseli saját kerületi polgárainak zenei nevelését, mint a független színházi oktatás ügyét, és méltó megoldást kínál a zeneiskola tarthatatlan helyzetére.

Nem a mostani az első eset, hogy a Niedermüller vezette baloldali önkormányzat a kultúrát rombolja. A DK-s politikus korábban Erzsébetváros kulturális központját, az Erőművházat záratta be, hogy a Wesselényi utcai ingatlant bérbe adja.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!