2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Niedermüllerék 600 gyermektől vették el a zeneiskolának szánt épületet

Minden remény elveszett - ezt írta közleményében a Molnár Antal Zeneiskola vezetése, Erzsébetváros baloldali önkormányzatának döntéséről. Niedermüller Péterék egy gyanús pályázat keretében a Freeszfe Egyesületnek adták bérbe azt az épületet, amelyet a korábbi fideszes kerületvezetés a zenei intézmény számára újított fel. Bajkai István szerint példátlan becstelenség, hogy a DK-s polgármester 600 gyermek elől elvette az ingatlant.

Niedermüller Péter szerint egy nyílt és szabályos pályázat útján került a néhány hónapja megalakult Freeszfe Egyesülethez az az erzsébetvárosi ingatlan, amelyet 2019-ben a Molnár Antal Zeneiskola számára újított fel a kerület akkori, fideszes vezetése.

A DK-s polgármester azt mondta, büszke arra, hogy a szabad művészetet és oktatást támogató alapítvány költözik az épületbe, a kerület legnagyobb létszámú, mintegy 600 gyermeket oktató nevelési intézménye helyett.

Niedermüller hozzátette, az önkormányzatot semmi nem kötelezte arra, hogy az ingatlant a zeneiskolának adja, amely egyébként nem is pályázott az épületre.

Csakhogy a pályázati kiírásból kiderül, hogy a bírálati szempontok között nem szerepelt a zeneművészeti tevékenység, vagyis a Molnár Antal Zeneiskola nem is pályázhatott volna az ingatlanra.

Bajkai István példátlan becstelenségnek és a teljes zenei élet arculcsapásának nevezte a baloldali önkormányzat eljárását. Teréz- és Erzsébetváros választókerületének fideszes elnöke szerint a meglepő gyorsasággal lezajlott pályázattal Niedermüllerék pártutasításra cselekedtek és előre eldöntötték, hogy az épület ne zeneiskola legyen.

Bajkai István hozzátette, a Molnár Antal Zeneiskola 2019 óta várt arra, hogy birtokba vegye a hangszigetelt helyiségekkel rendelkező, kifejezetten zenei oktatásra alkalmas épületet.

Minden reményünket elvesztettük - írta közleményében az intézmény vezetője. Szemendi Gábor úgy fogalmazott: az iskola évek óta saját épület nélkül, bérházi lakásokban és nyolc különböző telephelyen kénytelen megoldani a legfiatalabbak zenei nevelését, sokszor méltatlan körülmények között.

Hozzátette: remélik, hogy Erzsébetváros vezetése legalább annyira szívén viseli saját kerületi polgárainak zenei nevelését, mint a független színházi oktatás ügyét, és méltó megoldást kínál a zeneiskola tarthatatlan helyzetére.

Nem a mostani az első eset, hogy a Niedermüller vezette baloldali önkormányzat a kultúrát rombolja. A DK-s politikus korábban Erzsébetváros kulturális központját, az Erőművházat záratta be, hogy a Wesselényi utcai ingatlant bérbe adja.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztató tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!