2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Belföld

Niedermüller mégis kiveti a sarcot az erzsébetvárosiakra

Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. A baloldali politikus az elmúlt időszakban számos botrányba keveredett, kedvezményeket vont meg és az adóemelésről sem kíván lemondani - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

  • Niedermüller mégis kiveti a sarcot az erzsébetvárosiakra

Úgy tűnik a Gyurcsány-párt a törvények felett állónak gondolja magát, ugyanis Niedermüller Péter, Erzsébetváros baloldali polgármestere nem hajlandó tudomásul venni, hogy a kormány rendeletben tiltotta meg az önkormányzatoknak a helyi adók megemelését, mert a koronavírus-járvány nemcsak az önkormányzatokat, hanem a magyar családokat is sújtja.

Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat

– jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere.

A Gyurcsány-párti városvezető hozzátette: Erzsébetváros meghozta döntését a helyi adókkal kapcsolatos rendeletében, amely január 1-jével fog hatályba lépni.

Ezt a törvényt nem fogjuk visszavonni, és hatályba fogjuk léptetni. Amennyiben a Kúrián eljárás indulna ellenünk, állunk az Alkotmánybíróság vizsgálata elé

– jelentette ki videóüzenetében a VII. kerületi polgármester.

A most esedékes sarctervezet hatályban hagyása mellett Niedermüller korábban sem volt hajlandó a kormány lakossági és vállalkozók megsegítésére hozott kedvezményeket biztosítani. A járvány első hulláma alatt sem engedett a vendéglátó egységek teraszai után járó közterület-használati díjakból. A kormány szeptemberig mentességet adott a teraszok után járó díjak fizetése alól, amit az erzsébetvárosi polgármester csak moratóriumként értelmezett.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott:

a baloldal nem hajlandó beletörődni abba, hogy nem adóztathatják meg válság alatt a bajba jutott családokat és vállalatokat.

„Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere még a pertől sem riad vissza annak érdekében, hogy kivethesse az új adókat!

Szégyen! Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy a válság terheit az emberekre hárítsa a baloldal!”

– írta a kormánypárti politikus közösségi oldalán.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!