2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Niedermüller mégis kiveti a sarcot az erzsébetvárosiakra

Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. A baloldali politikus az elmúlt időszakban számos botrányba keveredett, kedvezményeket vont meg és az adóemelésről sem kíván lemondani - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

  • Niedermüller mégis kiveti a sarcot az erzsébetvárosiakra

Úgy tűnik a Gyurcsány-párt a törvények felett állónak gondolja magát, ugyanis Niedermüller Péter, Erzsébetváros baloldali polgármestere nem hajlandó tudomásul venni, hogy a kormány rendeletben tiltotta meg az önkormányzatoknak a helyi adók megemelését, mert a koronavírus-járvány nemcsak az önkormányzatokat, hanem a magyar családokat is sújtja.

Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat

– jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere.

A Gyurcsány-párti városvezető hozzátette: Erzsébetváros meghozta döntését a helyi adókkal kapcsolatos rendeletében, amely január 1-jével fog hatályba lépni.

Ezt a törvényt nem fogjuk visszavonni, és hatályba fogjuk léptetni. Amennyiben a Kúrián eljárás indulna ellenünk, állunk az Alkotmánybíróság vizsgálata elé

– jelentette ki videóüzenetében a VII. kerületi polgármester.

A most esedékes sarctervezet hatályban hagyása mellett Niedermüller korábban sem volt hajlandó a kormány lakossági és vállalkozók megsegítésére hozott kedvezményeket biztosítani. A járvány első hulláma alatt sem engedett a vendéglátó egységek teraszai után járó közterület-használati díjakból. A kormány szeptemberig mentességet adott a teraszok után járó díjak fizetése alól, amit az erzsébetvárosi polgármester csak moratóriumként értelmezett.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott:

a baloldal nem hajlandó beletörődni abba, hogy nem adóztathatják meg válság alatt a bajba jutott családokat és vállalatokat.

„Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere még a pertől sem riad vissza annak érdekében, hogy kivethesse az új adókat!

Szégyen! Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy a válság terheit az emberekre hárítsa a baloldal!”

– írta a kormánypárti politikus közösségi oldalán.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!