2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nézőpont: Nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten

Nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten: Tarlós István egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét 50 százalékkal, Karácsony Gergely támogatottsága 42 százalék – állapította meg a Nézőpont Intézet legfrissebb fővárosi közvélemény-kutatása, amelynek eredményét hétfőn közölték az MTI-vel.

  • Nézőpont: Nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten

A közlemény szerint a kormánypártok által támogatott Tarlós István főpolgármester egyedül is begyűjtené a szavazatok felét, így akár jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett. Vezetéséhez jelentősen hozzájárul, hogy a válaszok szerint a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával – írták.

Hozzátették: a felmérés adatai azt mutatják, hogy fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek csaknem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával.

„A kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek”: a közös ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely eredménye (42 százalék) a biztos szavazók körében nem változott, Puzsér Róberté egy százalékponttal emelkedett (7 százalék), Berki Krisztián elérte az egy százalékot – áll a közleményben.

A felmérés szeptember 4-e és 14-e között készült Budapesten, ezer ember telefonos megkérdezésével.

Az ellenzéki szavazók többsége is azt tartja, hogy Karácsony alkalmatlan Budapest vezetésére

Nincs se kormányváltó, se polgármesterváltó hangulat az országban a felmérések alapján – mondta Deák Dániel, XXI. Század Intézet elemzője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző ezzel összefüggésben arról is beszélt, hogy hiányzik a bizonytalan vagy kevésbé aktív választók mobilizálásához szükséges erő az ellenzéki térfélen.

Budapesten nagy az esélye annak, hogy Tarlós István főpolgármester megnyeri a választást, és a huszonhárom kerület túlnyomó többségében is kormánypárti polgármester marad – értékelt a Deák Dániel.

Emlékeztetett: 2014-ben hat fővárosi kerületben győzött ellenzéki jelölt.

Megjegyezte, még az ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is elégedett Tarlós István főpolgármester munkájával, ugyanakkor Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről még az ellenzéki szavazók többsége is azt tartja, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!