2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Nézőpont Intézet: A magyarok többsége egyetért az érettségi május 4-i kezdetével

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok 72 százaléka egyetért azzal, hogy most hétfőn megkezdődnek a központi írásbeli érettségi vizsgák, és csak 19 százalékuk osztja az ellenzék véleményét, miszerint inkább az iskolákban kapott jegyekből kellett volna jegyet ajánlani.

  • Nézőpont Intézet: A magyarok többsége egyetért az érettségi május 4-i kezdetével

A vasárnap az MTI-hez eljuttatott, április 29-30 között ezer ember telefonos megkeresésével készült közvélemény-kutatás eredménye szerint április végén is változatlanul nagy a bizalom a kormány válságkezelése iránt a magyaroknál. Négyből hárman (76 százalék) "teljes mértékben" vagy "inkább" elégedettek a kormánynak a koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel.

Azt írták: minden korcsoportban, településtípuson és minden iskolai végzettség szerint is a megkérdezettek legalább kétharmada elégedett a kormány munkájával, sőt a kormánnyal szemben más kérdésekben kritikus választók 37 százaléka is elégedett a kabinet lépéseivel.

A Nézőpont Intézet szerint az ellenzék elvesztette a járványhelyzetben az érettségi vizsgák megtartása körül kialakult politikai vitát. Az ellenzéki politikusok koncepciója, amely szerint a központi és egységes érettségi helyett az iskolákban a tanév során adott jegyek átlaga alapján ajánlják meg a jegyeket, csak a felnőtt magyarok 19 százalékának tetszik, 72 százalékuk inkább a kötelező vagy a szabadon választott, de megtartott érettségi pártján áll. Még az ellenzéki szavazók 60 százaléka is inkább az érettségi megtartását támogatja - tették hozzá.

A közvélemény-kutatásról beszámoló összesítés szerint a magyarok 89 százaléka egyetért azzal, hogy az érettségi vizsga önkéntes, azon csak a felvételizőknek szükséges részt venniük, 75 százalékuk pedig azzal is egyetért, hogy a vizsga kezdetéig a diákok lemondhassanak az idei megmérettetésről, tehát a szokásosnál lazább szabályok érvényesüljenek.

Annak, hogy 2020-ban csak írásbeli vizsgákat rendezzenek, összességében 73 százalékos, a kormánykritikusok körében pedig 65 százalékos a támogatottsága, és a magyar társadalom 85 százaléka azzal is egyetért, hogy a reggelente zsúfoltabb közösségi közlekedés elkerüléséért hétfőn ne a megszokott 8 órától, hanem 9 órától legyen az érettségi - írták.

A Nézőpont Intézet szerint az ellenzéki pártok álláspontja összességében és részleteiben is kisebbségben van a magyar társadalomban. Kitértek arra: az érettségivel az elmúlt héten csak a magyarok 42 százaléka foglalkozott, míg a koronavírus 82 százalékuk beszélgetéseiben volt téma.

Maruzsa Zoltán: Biztonságban megkezdhetők az érettségi vizsgák

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel a döntőben gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!