2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nemzetek Európája vagy európai egyesült államok?

Az európai uniós választás tétje, hogy nemzetek Európájában, vagy európai egyesült államokban élünk-e tovább - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Ózdon. Dömötör Csaba szerint olyan vezetők kellenek az unió élére, akik nem támogatják a bevándorlást, és leállítják a migrációt ösztönző intézkedéseket.

  • Nemzetek Európája vagy európai egyesült államok?

Két nagy táborra szakadt Európa - mondta Dömötör Csaba Ózdon tartott lakossági fórumán. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára utalt arra, hogy vannak, akik a nemzetek Európájában, és vannak, akik egy európai egyesült államokban gondolkodnak. A fideszes politikus a közelgő uniós választást a korábbiaknál sokkal fontosabbnak nevezte, hiszen szerinte most nem gazdasági kérdésekben kell döntést hozni, hanem a kontinens jövőjét évtizedekre meghatározó ügyben kell állást foglalni.

Szeretnénk egyrészt, ha olyan vezetők ülnének az uniós intézmények élén, akik fellépnek a bevándorlás ellen, összhangban az európai emberek akaratával és véleményével. Szeretnénk, hogyha visszavonnák azokat a terveket, javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást, ilyen például a betelepítési kvóta, a migránsvízum, és leállítanának olyan programokat, amelyek már eddig is ösztönözték a bevándorlást, ezek közé tartozik a migránskártya

– hangsúlyozta a politikus.

Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint május 26-án Európa jövője a tét. Ekkor döntünk ugyanis arról is, hogy a pénzzel támogatott civil szerveztek segítségével szabad utat nyitunk-e a terrorizmusnak.

Nagy a veszély. Nem csak azért, mert a terrorizmusnak is ajtót nyitnak, és a nagy számok ismeretében bízvást látható az is, Európa számtalan országában az elmúlt évek eseményeiből, hogy nagy a kockázat és a veszély. Lásd Párizs, lásd Berlin, lásd Nizza, számtalan olyan esemény, ahol a tágra nyitott ajtón keresztül azok is beáramlottak közénk, akiket nagyon nem vártunk ide, a terroristák

– mutatott rá a kormánypárti politikus.

A fórumon elhangzott, hogy 2015 óta 3 millió illegális határátlépés történt Európában, ezért a Fidesz programjában az is szerepel, hogy kizárólag érvényes okmányokkal lehessen az unió területére lépni.

Jávor Benedek: Nincs napirenden a betelepítési kvóta

Nincs napirenden a kötelező betelepítési kvóta az Európai Parlamentben a Párbeszéd EP-képviselője szerint. Jávor Benedek is részt vett az ellenzéki EP lista-vezetők vitáján, ahol a pártok választási programjáról, illetve az Európáról alkotott jövőképükről is szó volt. Híradónk kérdésére, hogy megszavazná-e a kötelező betelepítési kvótát, ha mandátumot szerezne az EP-választáson a politikus azt mondta: szerinte a kormány valótlanságra alapozza a kampányát, ugyanis jelenleg nincs bevándorlási válság Európában.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!