2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Németh Zsolt: Ez csak baloldali hisztériakeltés

A baloldal választás előtti hisztériakeltésének tartja a külügyi bizottság fideszes elnöke azokat a híreszteléseket, melyek szerint több tízezer, nem magyar nemzetiségű személy is állampolgársághoz juthatott pénzért az elmúlt években.

Németh Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte: a valóság az, hogy négy év alatt húszezer embernek utasították el az állampolgársági kérelmét, mivel nem feleltek meg a kritériumoknak. A politikus egyben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint kárpátaljai magyarokat vezényelnek a kelet-ukrajnai hadszíntérre.

– Arról nincsen szó, hogy hadszíntérre vezényelnének, erre vonatkozóan egyértelműen garanciát adott a kárpátaljai hadkiegészítő parancsnokság, hogy Kárpátalján fognak ezek a személyek szolgálatot teljesíteni, nem viszik őket hadszíntérre. Ezt az ígéretüket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irányába is egyértelművé tették a hatóságok – hangsúlyozta Németh Zsolt.

Az egyszerűsített honosítási eljárásról tárgyal csütörtökön együttes ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottsága. A tanácskozás zárt ajtók mögött órák óta tart. Az ülésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vesz.

Tekintse meg a Németh Zsolttal készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!