2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Németh Szilárd: járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának

Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Németh Szilárd: járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának

Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy a migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön. Ezért sem lehet feladni a kerítést, nem lehet megszüntetni a tranzitzónát - tette hozzá.

A határőrizeti rendszer, amelyet a magyar kormány az emberek felhatalmazása alapján tart fenn 2015 óta, meghozta a hatását - fogalmazott. Az ellenzék is többször beszél arról, hogy nincs migráns az országban - folytatta -, azért nincs, mert "védjük a határokat". Ez a műszaki, jogi és az élőerős határzárnak, vagyis a kerítésnek, a tranzitzónának és a határra vezényelt katonák és rendőrök munkájának köszönhető - mondta.

Kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség azoknak is lehetőséget jelent, akik a járvány miatt elvesztették a munkájukat. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat hat hónap kiképzést jelent, melyet az ország 25 helyszínén lehet teljesíteni. Azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat várják, akik elvesztették a munkájukat és megfelelnek a követelményeknek. Az illetmény havi bruttó 161 ezer forint. Jelentkezni a toborzóirodáknál és a kormányhivataloknál lehet - ismertette.

Németh Szilárd azt mondta: a legjobbakat át szeretnék majd terelni a szerződéses vagy a hivatásos katonai pályára, a többiek pedig, ha normalizálódik a helyzet, visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

 

KMKSZ-elnök: valószínűleg megvalósul a beregszászi katonai állomás terve

 

Ismét napirendre került és valószínűleg most megvalósul a beregszászi katonai állomás terve - mondta Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közvetlenül az ukrán-magyar határ közelében állomásoztatna katonai alakulatot Andrij Taran, az ukrán védelmi minisztérium vezetője - fűzte hozzá, emlékeztetve, hogy az ötlet Petro Porosenko korábbi ukrán elnök idején, az ukrajnai magyarellenes kampány felerősödésekor merült fel először.

Brenzovics László úgy látja, hogy egyáltalán nem indokolt az állomás kialakítása, hiszen a főbb konfliktusgócok nem ezen a területen, hanem Kelet-Ukrajnában vannak.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül + videó

Napi aktuális – Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül + videó

A Napi aktuálisban Budai Gyula a Fidesz országgyűlési képviselője többek között ezekről a témákról beszélgetett Velkovics Vilmos műsorezetővel: Budai Gyula feljelentést tett egy hozzá eljuttatott levél alapján, a levél tartalma arra enged következtetni, hogy a fővároshoz is jutott a hídpénzből, Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül,

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!