2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Németh Szilárd: A honvédség kész arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztésében

A Magyar Honvédség (MH) munkahelyteremtéssel, haderejének modernizálásával készen áll arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztését szolgáló gazdaságvédelmi akciótervben - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a Tolna megyei Pincehelyen.

  • Németh Szilárd: A honvédség kész arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztésében

Németh Szilárd a pincehelyi ideiglenes Kapos-híd beemelését követő sajtótájékoztatón hozzátette: a honvédség bizonyította, hogy az emberek számíthatnak rájuk a veszélyhelyzetben.

Az MH teljes képességével végzi a határvédelmet, a humanitárius folyosók fenntartását, a járőrözéseket, az eszközök, lélegeztetőgépek őrzésvédelmét, irányítja 51 kórházban a készletgazdálkodást - mondta.

Megjegyezte: az MH vegyvédelmi katonái a területi tartalékos erőkkel kiegészülve több száz idősotthonban végeznek fertőtlenítést. "Az ország eddig egyetlen gócpontjában, a fővárosi, Pesti úti idősek otthonában a húsvét utáni héten megtörtént a fertőtlenítés" - emlékeztetett.

Az államtitkár közölte, a pincehelyi ideiglenes híd, amelyet az MH szentesi, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede emelt a helyére, naponta 4000 gépjármű és 6000 ember életét teszi környezetbaráttá, komfortossá.

Úgy fogalmazott: a híd beemelésével a műszaki ezred katonái is bizonyították, hogy az ország gazdasági újjáélesztésében is lehet rájuk számítani. Szólt arról is, hogy a válsághelyzetben sokan veszíthetik el munkájukat, a Magyar Honvédség rájuk is számít.

Korom Ferenc vezérezredes, az MH parancsnoka elmondta: a hídépítés az MH olyan projektje, amely a honvédség alaprendeltetésén túl a magyar emberek biztonságát és jólétét segíti.

A járványhelyzetben fontos, hogy minden eszköz és képesség, amely a honvédség rendelkezésére áll, a magyar emberek szolgálatába álljon - jelentette ki.

Süli János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője többek között azt mondta, a híd kiváltása azt mutatja, hogy Magyarország példát tud mutatni mindenkinek a jó együttműködésből.

A 61-es úton, a Kapos felett átívelő hídon 2019 márciusa óta van 12 tonnás súlykorlátozás a híd statikai állapota miatt. A 40 tonna teherbírású, 36 méter hosszú, 10 méter széles, 29 tonnás ideiglenes hidat a műszaki ezred katonái emelték a helyére. A hozzá vezető ideiglenes út várhatóan május végére készül el.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Elfogadható, hogy a Gyurcsány-párt képviselői újságírókat sértegetnek?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!