2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Nemesi Pál: Szeged nem lesz betelepítési célpont!

MTI

2019. szeptember 30., hétfő 15:19

A Fidesz-KDNP által támogatott jelölt hangsúlyozta, a szegedieknek joguk van a nyugodt, biztonságos élethez. Magyarország ugyan megvétózza a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni a migránspárti európai politikusok. Szeged lehet az első számú betelepítési célpont, amit sem apaként, sem nagyapaként, sem a város ügyeiért küzdő lokálpatriótaként nem fog eltűrni - jelentette ki Nemesi Pál.

Botka László szegedi polgármestere 2017 májusában a Reuters hírügynökségnek azt mondta, azon lesz, hogy "a kerítés minél gyorsabban lebontható" legyen. Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta, hogy "Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni" - emlékeztetett Nemesi Pál, aki határozottan elutasítja, egyben mélységesen elítéli Botka László és Martin Schulz gondolatait.

A polgármesterjelölt kifejtette, itt az idő, hogy a szegediek megmutassák: nem kérnek az illegális bevándorlókból. Ne hagyják, hogy migránsvárossá változtassák szeretett városukat, tönkretéve a gyermekeik, unokáik jövőjét.

Nemesi Pál garantálja a szegedieknek, hogy minden tudásával és erejével azon lesz, hogy sikerüljön megőrizni a város biztonságát, nyugalmát és függetlenségét - tette hozzá.

A szegedi Fidesz támogatja Nemesi Pál álláspontját

A Fidesz helyi szervezete teljes mértékben támogatja a Nemesi Pál független polgármesterjelölt migrációról kialakított álláspontját, egyben határozottan visszautasítja Brüsszel terveit.

A Fidesz szegedi szervezetének hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint, amikor a párt nyáron megkezdte tárgyalásait a független polgármesterjelölttel a támogatás egyik feltétele a migráció kérdése volt. A Fidesznek nem kellett csalódnia Nemesi Pálban, igaz szegediként, felelős vezetőként képviseli a városban élők érdekeit - írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy hiába vétózta meg Magyarország a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, a migránspárti európai politikusok következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni.

"Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kijelentette: ha Szeged Botkáék kezén marad, akkor első számú betelepítési célpont lesz. Nem tűrjük, hogy Botka László, egyetértésben a bevándorláspárti politikusokkal migránsvárossá változtassa Szegedet" - áll a közleményben.

A szegediek biztonsága az első. A szegedi Fidesz - csakúgy, mint Nemesi Pál -, kiáll a családok és gyermekek biztonságos jövőjéért, Szeged nyugalmáért és függetlenségéért - hangsúlyozta közleményében a kormánypárt helyi szervezete.

MTI