2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Nem volt megfelelő a kórházak gazdálkodása

  • Nem volt megfelelő a kórházak gazdálkodása

Egyik kórháznak sem volt megfelelő gazdálkodása 2016 és 2018 között, az Állami Számvevőszék 17 intézményt ellenőrzött. Az ÁSZ alelnöke Warvasovszky Tihamér azt mondta: alapvető társadalmi elvárás, hogy az állampolgárok a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátást kapják, amihez átlátható, hatékonyan és szabályosan működő szervezetekre van szükség. Úgy fogalmazott, hogy a kórházaknál évről évre felhalmozódó adósságállomány önmagában is figyelemfelhívó és nagy kockázattal jár.

Salamon Ildikó, az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője úgy nyilatkozott: Összefoglaló következtetés szerint nem voltak szabályszerűek és nem voltak elég hatásosak a belső kontrollrendszerek, a belső kontrollrendszer egyben a vezetés színvonalának is a mutatója, a kórházak belső kontroll rendszerének kialakítására és működtetésében előforduló hiányosságokra és szabálytalanságokra vezethető vissza a pénzügyi gazdálkodásban és a vagyongazdálkodásban előforduló szabálytalanságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!