2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Belföld

Nem volt meg a napirend elfogadásához szükséges többség

Az ellenzék kampánycélokra használja fel az Országgyűlést. - így reagált Nacsa Lőrinc a KDNP országgyűlési képviselője az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésre. A Fidesz képviselői nem jelentek meg, az ott lévő 43 ellenzéki képviselő pedig kevés volt a határozatképességhez, így a napirendet sem tudták megszavazni. A kormánypártok kampányfogásként értékelték az akciót.

  • Nem volt meg a napirend elfogadásához szükséges többség

A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is. Az ellenzék a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartaná fontosnak az ülés megtartását. A napirend előtti felszólalásokban azonban úgy tűnik a legfontosabb téma az önkormányzati választás volt.

Például az MSZP elnöke arról beszélt, hogy az őszi választás a klímaváltozás miatt is fontos. Gyurcsány Ferenc a rendkívüli klímaügyi parlamenti ülésen az önkormányzati választások kapcsán arról beszélt, hogy fel kell szabadítani az országot.

43 igen szavazattal nem állt rendelkezésre a naprend elfogadásához szükséges többség a rendkívüli parlamenti ülésen.

Az ülés utáni sajtótájékoztatón Szabó Tímea híradónknak elismerte, hogy kampánybeszédet tartott.

Karácsony Gergely megfogja tenni ezeket a lépéseket. Ezért kampányoltam Karácsony Gergely mellett és a gyerekeink mellett.

- nyilatkozta Szabó Tímea.

Politikai tőkét akartak kovácsolni az ellenzéki képviselők az önkormányzati választásokra. – erről a Mi Hazánk Mozgalom politikusa beszélt.

A KDNP országgyűlési képviselője komolytalannak és politikai hisztériának nevezte az ellenzék mostani akcióját.

A Fidesz-frakció egyébként már korábban reagált a kezdeményezésre. A kormánypárt közleményében azt írta, az ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, "halasztást nem tűrő" parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, majd képviselőik részt sem vettek rajta. "Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó".

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

Szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!