2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

„Nem úgy akarok meghalni egy nap, hogy rám zuhan a lépcső egyik foka” - teljes csőd a ferencvárosi bérlakásprogram

„Elfogytak azok a felújított bérlakások – csaknem 200 darab –, amelyeket fideszes elődjétől, Bácskai Jánostól örökölt meg Baranyi Krisztina baloldali polgármester, miután az általa vezetett önkormányzat szinte egyáltalán nem foglalkozott a bérlakások, illetve bérházak felújításával - írja a Metropol.

  • „Nem úgy akarok meghalni egy nap, hogy rám zuhan a lépcső egyik foka” - teljes csőd a ferencvárosi bérlakásprogram

Már ott tart a ferencvárosi önkormányzat, hogy ha nagyon muszáj kiköltöztetnie egy családot például életveszélyessé vált kerületi otthonukból, akkor csak egy másik életveszélyes házban adnak neki cserelakást” – mondta a Metropolnak Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Ferencváros bérlakásprogramja négy éve körülbelül egyenlő a nullával.

Az életveszélyes bérházakban áldatlan állapotok között élő bérlőknek nem tudnak cserelakást adni, de mivel elkerülhetetlen, hogy kiköltöztessék őket, egy másik életveszélyes házban helyezték el néhányukat. A bontásra ítélt Földváry utcából például egy tüdőbeteg nénit költöztettek át a szintén életveszélyes Drégely utca 12. vizes falai közé. 

„Azt üzenem Baranyi Krisztinának, használjon ő ilyen WC-t!” 

– mondta Elemér, aki megmutatta a Metropolnak a helyiséget. Elemér egyébként családjával – köztük kisgyermekekkel – él a Drégely utcában, és idén fogadta meg, hogy mindenáron elköltözik az életveszélyes házból.

Én egyáltalán nem akartam elköltözni innen egészen odáig, amíg idén nyáron egy embernek a fejére nem esett egy vasdarab a harmadik emeletről. Ahogy sétált be a kapun, pont telibe találta szegényt, bugyogott belőle a vér. De életveszélyesek lettek a lépcsőfokok is, kulcscsomók férnek a réseibe. Nem úgy akarok meghalni egy nap, hogy rám zuhan a lépcső egyik foka. Nem értem, miért nem érdemeljük meg a normális körülményeket. Mi nem győzzük fizetni a festéseket, egy évben háromszor kell, mert annyira vizesek a falak. Akiket nemrég ideköltöztettek a Földváry utcából és az Üllői útról, beteg emberek. Hiába újították fel nekik a lakást, pár hónap múlva potyogni fog a vakolat náluk is. A tüdőbeteg néni a penész- és dohszagban fog élni? Ráadásul ha bármi leszakad, és menekülniük kell, nem tudnak majd, mert a hátsó lépcsőház beomlott teljesen, lezárták. Ezt nevezi Baranyi Krisztina megoldásnak? 

– sorolta felháborodva Elemér. Egy másik bérlő, Erzsi azt mesélte, hogy a közelmúltban a párja fejére esett a vakolat a körfolyosón. „Nonszensz, hogy Baranyiékat nem érdekli mindez.

Borítókép: A WC a körfolyosón van, fűtés nincs benne, de mégsem ez a legrosszabb, hanem a helyiség állapota – Fotó: Metropol

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

A tatárszentgyörgyi romagyilkosságok 15 éve történtek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát, két embert, egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték. Akkor egy olyan eseménysorozat vette kezdetét, amely az egész országot megrázta. A tragikus évforduló kapcsán vendégünk volt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.
Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Az elmúlt napokban megjelent videó új információkat kínál az Action for Democracy (A4D) tevékenységéről, valamint arról, hogy mekkora összegeket adományozott valójában Soros György a szervezetnek - számol be a Mandiner.
Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

A tapasztalat, az alkotmány és a jogi ügyekben való jártasság, a nemzetközi jog ismerete, a politikai intézmények természetrajzának ismerete és az életút együtt, Sulyok Tamást rajzolták ki - így magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, hogy az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!