2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Nem tilthatják ki a hajléktalanokat egész Budapestről

Mégsem tilthatják ki egész Budapestről a hajléktalanokat – a Kúria megsemmisítette a fővárosi hajléktalanrendelet több területkijelölését is.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozat szerint a kifogásolt melléklet legtöbb pontja túllépett a szabálysértési törvényben foglalt felhatalmazáson, ráadásul számos közterületet jogtalanul jelöltek védett területté. A Kúria döntése szerint így a fedél nélküliek csak a VI., a XI., a XVIII. és a XX. kerületben nem élhetnek életvitelszerűen közterületen.

Tél, kihűlés

Az elmúlt másfél hétben egyébként 14-en haltak meg kihűlés miatt Magyarországon a Magyar Szociális Fórum közlése szerint, akik az állami szervek adataira hivatkoznak. Szerintük tavaly október óta összesen 90-en haltak meg kihűlés miatt. A szervezet alapító szervezője a Hír TV-nek azt mondta: az áldozatok többsége a szabad ég alatt vagy saját, fűtetlen otthonában hűlt ki, ezért arra kérik a lakosságot, hogy aki teheti, segítsen a bajba jutott embereknek.

„Magyarországon tavaly október eleje és idén január 19-e között összesen 90 rendkívüli kihűléses haláleset következett be. A megfagyott emberek közül 35-en a szabad ég alatt haltak meg, 33-an saját fűtetlen otthonukban, 22-en pedig kórházba szállításuk közben, vagy oda érkezésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. A legfiatalabb áldozat 36éves, a legidősebb pedig 92 éves volt” – mondta el Simó Endre alapító szervező.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!