2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nem tetézik a káoszt, több beruházást is elhalasztanak

Több tervezett önkormányzati beruházást is elhalaszt Csepel, hogy ne súlyosbítsa tovább az egyszerre indult állami beruházások miatt káoszossá váló közlekedési helyzetet. A lezárások miatt több mint a duplájára nőtt a fővárosba tartó autósok menetideje.

Kedden délelőtt nemcsak a lezárások hanem egy baleset miatt is nehezen lehetett bejutni Budapestre Csepelről. „Az esőzés miatt a forgalmasabb csepeli utakon jelentősen megnövekedett a menetidő, ráadásul reggel hét óra körül a Teller Ede úton, a Budakeszi útnál baleset is történt, több gépjármű ütközött, és a több, mint két órán át tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idején irányonként 1-1 sávban engedik a forgalmat, ez okozta a környéken a tumultust” – közölte Varga Etel, a BKK Info közlekedési információs munkatársa.

A lezárások miatt az elmúlt napokban már szinte mindennapossá vált, hogy az autósok 40 perces menetideje akár 1,5-2 órára is emelkedhet.

A kerületi önkormányzat a kialakult káosz miatt több beruházás elhalasztásáról döntött és folyamatosan tájékoztatja a közlekedőket a forgalmi változásokról. A polgármester a HÉV-járatok sűrítését is kezdeményezte a MÁV-nál.

„Az a három beruházás, ami zajlik, az nem az önkormányzat beruházása, és ezeket most nem is lehet leállítani. Amit mi meg tudtunk tenni, és ez egy fontos intézkedéscsomag volt – két utcát szerettünk volna felújítani, illetve egy gázvezeték rekonstrukció történt volna – hogy ezeket elhalasztottuk, illetve áttettük a beruházásokat követően” – mondta Borbély Lénárd.

A jelenlegi információk szerint a Massányi út felújítása október közepéig tart, a Csepel–Szigetszentmiklós összekötő útfelújítása is akkor fejeződhet be. Az M0-son kialakítandó körforgalom miatt lezárt szigetszentmiklósi felhajtó és a rekonstrukciós munkák viszont 2020 tavaszáig tartanak.

Nem új keletűek a gondok

A kialakult helyzet ellen kedden kora este néhány tucatnyian tiltakoztak a szigetszentmiklósi városháza előtt. A demonstrálók szerint a környék közlekedési gondjai nem újak, csak most váltak mindenki számára világossá. A problémák között említették az évtizedekkel ezelőtt megígért fejlesztések elmaradását, a ráckevei HÉV leromlott állapotát és azt is, hogy az agglomeráció népességét anélkül engedték drasztikusan megnőni, hogy a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket végrehajtották volna.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hollik István: Gyurcsány újra rabolni akar Magyarországon

A kormánypárti politikus emlékeztetett: a bukott miniszterelnök kormányzása végére államcsődközeli helyzetbe juttatta az országot. 2021. szeptember 19.

Gaudi-Nagy Tamás: Az ellenzéki pártok politikai számításból is bagatellizálják a 2006-ban történeteket

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezte azt a vándorkiállítást, ami az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után kirobbant tüntetések eseményeit mutatja be. 2021. szeptember 19.

Elhunyt Zoltai Gusztáv

A Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel távozott az élők sorából. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

246 határsértőt tartóztattak fel szombaton

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!