2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Nem tetézik a káoszt, több beruházást is elhalasztanak

Több tervezett önkormányzati beruházást is elhalaszt Csepel, hogy ne súlyosbítsa tovább az egyszerre indult állami beruházások miatt káoszossá váló közlekedési helyzetet. A lezárások miatt több mint a duplájára nőtt a fővárosba tartó autósok menetideje.

  • Nem tetézik a káoszt, több beruházást is elhalasztanak

Kedden délelőtt nemcsak a lezárások hanem egy baleset miatt is nehezen lehetett bejutni Budapestre Csepelről. „Az esőzés miatt a forgalmasabb csepeli utakon jelentősen megnövekedett a menetidő, ráadásul reggel hét óra körül a Teller Ede úton, a Budakeszi útnál baleset is történt, több gépjármű ütközött, és a több, mint két órán át tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idején irányonként 1-1 sávban engedik a forgalmat, ez okozta a környéken a tumultust” – közölte Varga Etel, a BKK Info közlekedési információs munkatársa.

A lezárások miatt az elmúlt napokban már szinte mindennapossá vált, hogy az autósok 40 perces menetideje akár 1,5-2 órára is emelkedhet.

A kerületi önkormányzat a kialakult káosz miatt több beruházás elhalasztásáról döntött és folyamatosan tájékoztatja a közlekedőket a forgalmi változásokról. A polgármester a HÉV-járatok sűrítését is kezdeményezte a MÁV-nál.

„Az a három beruházás, ami zajlik, az nem az önkormányzat beruházása, és ezeket most nem is lehet leállítani. Amit mi meg tudtunk tenni, és ez egy fontos intézkedéscsomag volt – két utcát szerettünk volna felújítani, illetve egy gázvezeték rekonstrukció történt volna – hogy ezeket elhalasztottuk, illetve áttettük a beruházásokat követően” – mondta Borbély Lénárd.

A jelenlegi információk szerint a Massányi út felújítása október közepéig tart, a Csepel–Szigetszentmiklós összekötő útfelújítása is akkor fejeződhet be. Az M0-son kialakítandó körforgalom miatt lezárt szigetszentmiklósi felhajtó és a rekonstrukciós munkák viszont 2020 tavaszáig tartanak.

Nem új keletűek a gondok

A kialakult helyzet ellen kedden kora este néhány tucatnyian tiltakoztak a szigetszentmiklósi városháza előtt. A demonstrálók szerint a környék közlekedési gondjai nem újak, csak most váltak mindenki számára világossá. A problémák között említették az évtizedekkel ezelőtt megígért fejlesztések elmaradását, a ráckevei HÉV leromlott állapotát és azt is, hogy az agglomeráció népességét anélkül engedték drasztikusan megnőni, hogy a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket végrehajtották volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!