2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nem teljesítik a balliberális pártok a Momentum követelését

Tovább bomolhat az ellenzéki összefogás, miután a balliberális pártok nem teljesítik a Momentum követelését a Gödön.

  • Nem teljesítik a balliberális pártok a Momentum követelését

Fekete-Győr András pártja az ellenzéki belháború miatt felszólította a Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot és az LMP-t, hogy azonnal zárják ki soraikból azokat a képviselőket, akik Gödön elárulták az ellenzéki összefogást. A balliberális pártok viszont világossá tették, hogy ezért senkit sem fognak kizárni.

Nem sikerült lezárni a gödi ügyet – ezt a Momentum elnöke jelentette ki az ATV-ben még hétfőn. Ám ez már a második személyes egyeztetés volt a DK elnöke és Fekete-Győr András között.

Szombaton Tihanyban is találkozott a két politikus, ekkor Gyurcsány csak néhány percet volt hajlandó áldozni a Momentum elnökére.

A Pest megyei településen ezen a héten 3 DK-s politikus is felfüggesztette a párttagságát. Azzal indokolták: nem szeretnének a budapesti pártközpont utasításának eleget tenni. Vadai Ágnes így rövidre is zárta a DK és a Momentum közötti konfliktust.

Az LMP szerint semmin sem változtatna, ha a képviselők kilépnének vagy kizárnák őket a pártból, így az LMP nem tesz eleget a Momentum felhívásának.

A Jobbik már kedden jelezte: nem foglalkoznak a liberális párt utasításaival.

A baloldali belharcot az MSZP sem hagyta szó nélkül. Kunhalmi Ágnes szerint a gödi ügy kihatással lesz a 2022-es országgyűlési választásra ezáltal a teljes ellenzéki összefogásra is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!