2020. október 20.,
kedd, Vendel napja

Nem teljesítik a balliberális pártok a Momentum követelését

Hír TV

2020. augusztus 12., szerda 19:12

Tovább bomolhat az ellenzéki összefogás, miután a balliberális pártok nem teljesítik a Momentum követelését a Gödön.

Fekete-Győr András pártja az ellenzéki belháború miatt felszólította a Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot és az LMP-t, hogy azonnal zárják ki soraikból azokat a képviselőket, akik Gödön elárulták az ellenzéki összefogást. A balliberális pártok viszont világossá tették, hogy ezért senkit sem fognak kizárni.

Nem sikerült lezárni a gödi ügyet – ezt a Momentum elnöke jelentette ki az ATV-ben még hétfőn. Ám ez már a második személyes egyeztetés volt a DK elnöke és Fekete-Győr András között.

Szombaton Tihanyban is találkozott a két politikus, ekkor Gyurcsány csak néhány percet volt hajlandó áldozni a Momentum elnökére.

A Pest megyei településen ezen a héten 3 DK-s politikus is felfüggesztette a párttagságát. Azzal indokolták: nem szeretnének a budapesti pártközpont utasításának eleget tenni. Vadai Ágnes így rövidre is zárta a DK és a Momentum közötti konfliktust.

Az LMP szerint semmin sem változtatna, ha a képviselők kilépnének vagy kizárnák őket a pártból, így az LMP nem tesz eleget a Momentum felhívásának.

A Jobbik már kedden jelezte: nem foglalkoznak a liberális párt utasításaival.

A baloldali belharcot az MSZP sem hagyta szó nélkül. Kunhalmi Ágnes szerint a gödi ügy kihatással lesz a 2022-es országgyűlési választásra ezáltal a teljes ellenzéki összefogásra is.

Hír TV