2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nem tartotta be a törvényeket és még a kismamákat és babákat is cserben hagyta V. Naszályi Márta + videó

Máig sem adott magyarázatot az első kerület párbeszédes polgármestere arra, hogy a törvényeket miért sértette meg, illetve miért nem tartotta be a testület határozatait - erről beszélt a várnegyed független önkormányzati képviselője a Napi Aktuálisban. Varga Dániel emlékeztetett: V. Naszályi Márta fegyelmi vétséget követett el, mivel nem hajtotta végre a képviselőtestület által meghozott határozatokat. A politikust 20 százalékos fizetés-megvonással sújtották egészen mandátuma végéig.

  • Nem tartotta be a törvényeket és még a kismamákat és babákat is cserben hagyta V. Naszályi Márta + videó

Karácsony Gergely berekesztette szerdán a fővárosi közgyűlést, mivel párttársának, V. Naszályi Márta, első kerületi polgármesternek éppen ez idő alatt volt fegyelmi tárgyalása. A polgármester ellen éppen saját képviselő testülete indított vizsgálatot. A főpolgármester a budapesti ügyek megtárgyalása helyett felszólította a polgármestereket, hogy álljanak ki V. Naszályi Mellett és hagyják ott a közgyűlést.

Arra kérem az igen tisztelt fővárosi közgyűlés minden tagját, bármelyik frakcióban is ül, hogy kísérjük el polgármester asszonyt erre a meghallgatásra - mondta a főpolgármester.

Az Origo azonban arról írt közben, hogy a DK-s Szaniszló Sándor igazította el Karácsonyt, hogy mit és hogyan kellene tennie. V. Naszályi Márta ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert rendszeresen megszegte az SZMSZ szabályait és nem hajtotta végre a képviselőtestület által meghozott határozatokat.

Hát szerintem világosan látszik, hogy ez egy politikai indíttatású dolog és semmi köze nincs a valós problémákhoz - fogalmazott Karácsony Gergely.

V. Naszályi Márta még a kismamákat és babákat is cserben hagyta. Ugyanis a tápszertámogatásáról szóló határozatot sem volt hajlandó végrehajtani. Összesen tizenöt ehhez hasonló ügyet vizsgált a képviselőtestület.

Akadályoztatták a bizottsági munkát is. Én a városfejlesztési bizottságot is vezetem és ott például előfordult az, hogy a polgármester jegyzője egész egyszerűen nem jelent meg és a hivatal dolgozóit is visszatartotta a bizottsági ülésről, ezért nem tudtunk például teraszengedélyt sem kiadni. A vizsgálat során egyébként a polgármestert egy ügyvéd képviselte és a mai ülésen is az ügyvédje beszélt a polgármester helyett. Több ezer oldal dokumentumot adott át a polgármester, azonban arra magyarázatot, hogy a törvényeket miért sértette meg, illetve miért nem tartotta be a testület határozatait, nem kaptunk -  fogalmazott Varga Dániel, az I. kerület független önkormányzati képviselője.

A fegyelmi eljárást követően a polgármestert vétségeiért 20 százalékos fizetésmegvonással sújtották, egészen a mandátuma végéig. V. Naszályi Márta még ezzel együtt is milliós fizetést vihet haza. Nem ez az egyetlen botrány a párbeszédes politikus körül.

A legendás Ruszwurm cukrászda tulajdonosa azt állítja, védelmi pénzt kért tőle a párbeszédes politikus, cserébe garantálta volna, hogy tovább üzemelhessen a cukrászda. Ezt a botrányt januárban tárgyalja a képviselő testület.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!