2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nem tartotta be a törvényeket és még a kismamákat és babákat is cserben hagyta V. Naszályi Márta + videó

Máig sem adott magyarázatot az első kerület párbeszédes polgármestere arra, hogy a törvényeket miért sértette meg, illetve miért nem tartotta be a testület határozatait - erről beszélt a várnegyed független önkormányzati képviselője a Napi Aktuálisban. Varga Dániel emlékeztetett: V. Naszályi Márta fegyelmi vétséget követett el, mivel nem hajtotta végre a képviselőtestület által meghozott határozatokat. A politikust 20 százalékos fizetés-megvonással sújtották egészen mandátuma végéig.

  • Nem tartotta be a törvényeket és még a kismamákat és babákat is cserben hagyta V. Naszályi Márta + videó

Karácsony Gergely berekesztette szerdán a fővárosi közgyűlést, mivel párttársának, V. Naszályi Márta, első kerületi polgármesternek éppen ez idő alatt volt fegyelmi tárgyalása. A polgármester ellen éppen saját képviselő testülete indított vizsgálatot. A főpolgármester a budapesti ügyek megtárgyalása helyett felszólította a polgármestereket, hogy álljanak ki V. Naszályi Mellett és hagyják ott a közgyűlést.

Arra kérem az igen tisztelt fővárosi közgyűlés minden tagját, bármelyik frakcióban is ül, hogy kísérjük el polgármester asszonyt erre a meghallgatásra - mondta a főpolgármester.

Az Origo azonban arról írt közben, hogy a DK-s Szaniszló Sándor igazította el Karácsonyt, hogy mit és hogyan kellene tennie. V. Naszályi Márta ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert rendszeresen megszegte az SZMSZ szabályait és nem hajtotta végre a képviselőtestület által meghozott határozatokat.

Hát szerintem világosan látszik, hogy ez egy politikai indíttatású dolog és semmi köze nincs a valós problémákhoz - fogalmazott Karácsony Gergely.

V. Naszályi Márta még a kismamákat és babákat is cserben hagyta. Ugyanis a tápszertámogatásáról szóló határozatot sem volt hajlandó végrehajtani. Összesen tizenöt ehhez hasonló ügyet vizsgált a képviselőtestület.

Akadályoztatták a bizottsági munkát is. Én a városfejlesztési bizottságot is vezetem és ott például előfordult az, hogy a polgármester jegyzője egész egyszerűen nem jelent meg és a hivatal dolgozóit is visszatartotta a bizottsági ülésről, ezért nem tudtunk például teraszengedélyt sem kiadni. A vizsgálat során egyébként a polgármestert egy ügyvéd képviselte és a mai ülésen is az ügyvédje beszélt a polgármester helyett. Több ezer oldal dokumentumot adott át a polgármester, azonban arra magyarázatot, hogy a törvényeket miért sértette meg, illetve miért nem tartotta be a testület határozatait, nem kaptunk -  fogalmazott Varga Dániel, az I. kerület független önkormányzati képviselője.

A fegyelmi eljárást követően a polgármestert vétségeiért 20 százalékos fizetésmegvonással sújtották, egészen a mandátuma végéig. V. Naszályi Márta még ezzel együtt is milliós fizetést vihet haza. Nem ez az egyetlen botrány a párbeszédes politikus körül.

A legendás Ruszwurm cukrászda tulajdonosa azt állítja, védelmi pénzt kért tőle a párbeszédes politikus, cserébe garantálta volna, hogy tovább üzemelhessen a cukrászda. Ezt a botrányt januárban tárgyalja a képviselő testület.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!