2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Nem tartja kudarcnak a Jobbik, hogy többen elhagyták a veszprémi szervezetet

Nem tartja kudarcnak a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy hétvégén megszűnt a párt veszprémi alapszervezete. Lukács László György, pártelnöke korábbi szavait ismételgetve azt állította: ezek a változások természetesek egy párt életében.

  • Nem tartja kudarcnak a Jobbik, hogy többen elhagyták a veszprémi szervezetet

Levélben közölte Varga-Damm Andreával a Jobbik, hogy többé már nem a párt tagja. A korábban már a parlamenti képviselőcsoportból kiszorított politikus elleni lépés újabb kilépési hullámot indított el.

A veszprémi alapszervezetből vasárnap többen is elhagyták a Jobbikot. A csoport elnöke híradónknak elmondta, ezzel megszűnt a Jobbik helyi csoportja.

Mi azt a döntést hoztuk, hogyha Dr. Varga-Damm Andreát kizárják a pártból, akkor mi se maradunk, és néhány tagtársammal kiléptünk a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, ezáltal jogilag megszűnt a veszprémi szervezet is

- mondta Kovács Rajmund, veszprémi önkormányzati képviselő. 

Jakab Péter elnökké választása óta sorra szűnnek meg a Jobbik vidéki alapszervezetei. A politikus a kilépések ellenére többször is azt hangoztatta: nem foglalkozik a távozókkal.

Pártelnöke szavait ismételgetve reagált a történtekre a Lukács László György. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint hiába fordítanak egyre többen hátat a pártnak ez nem kudarc.

"Vannak ilyen változások egy párt tagságában, egy párt életében, ezek nem kudarcok, ezek természetes változások, és egyébként arra kell fókuszálni, hogy mennyi jött létre, én úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban a párt elnöksége, és a pártnak a tagjai azon dolgoztak, hogy többen legyünk, szerintem ez egy sikeres munka volt"

- fogalmazott Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az elmúlt időszakban nemcsak jobbikos szervezetek szűntek meg, hanem több vezető politikus is távozott a pártból vagy a frakcióból, többek között Bencsik János, Bana Tibor, Szávay István, Sneider Tamás és Farkas Gergely is. A 2018-ban 26 képviselővel megalakult frakcióban már csak 17-en vannak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!