2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nem számíthatnak kompenzációra az önkormányzatok + Videó

Nem számíthatnak kompenzációra azok az önkormányzatok, amelyeknek májusban át kell adniuk a kezelésükben lévő kórházakat az államnak – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

A szakember szerint a központi költségvetésben nincsenek olyan források, amelyekkel pótolni lehetne azt a veszteséget, ami adott esetben az önkormányzatokat éri az átalakítás miatt.

„Minden átalakítás nehéz, vannak gyerekbetegségek, nem lehet mindent promptul megtervezni – mondta a közgazdász. – Azt gondolom hogy minden átalakításnak vannak vesztesei, itt a cél az, hogy 2013-ra tényleg olyan rendszer álljon föl és működjön folyamatosan, hogy a betegek ebből ne érezzenek semmit. Tudják, hogy hová kell menni és ott minőségi szolgáltatást kapjanak.”


Boros Imre közgazdász kedden arról beszélt, hogy komoly megtakarítást jelenthet az egészségügyi ellátórendszer számára a kórházak állami tulajdonba vétele. Az Országgyűlés kedden kezdte meg az egészségügy újjáalakításáról szóló előterjesztés vitáját. A tervek szerint májusban összesen 55 kórházat venne át az állam az önkormányzatoktól. A törvényjavaslattal állami fenntartásba kerülhet a 11 országos gyógyintézet is. Szócska Miklós államtitkár expozéja szerint állami fenntartásúvá válnak az aktív, vegyes fekvőbeteg-ellátást biztosító kórházak, a fekvő- vagy hozzájuk kapcsolódó járóbeteg-szakellátást végző intézmények, illetve a krónikus ellátást biztosító kórházak. Így megvalósulhat a központi feladatellátás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!