2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Nem kell fizetnie a Négy Mancsnak

Nem kell fizetnie a Négy Mancs Alapítványnak a kártérítési perben, amelyet a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. indított ellenük. A Debreceni Törvényszék határozata szerint az állatvédők tollszedés ellenes kampánya semmilyen kárt nem okozott a vállalatnak. A Lúdtenyésztő Zrt. szerint viszont több 10 millió forintos kár érte őket amiatt, hogy be kellett szüntetniük a tolltépést az élő állataikon, mert egyébként nem vették meg az áruikat.

A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.-től senki nem jelent meg az ítélethirdetésen. A cég azért perelte a nemzetközi állatvédő szervezetet, mert a libatollszedés ellenes kampánya szerintük jogellenes volt és csaknem 20 millió forintos árkiesést okozott nekik.

A társaság azzal érvelt, hogy feketelistára kerültek és megfenyegették őket, hogy nem fogják tudni értékesíteni a termékeiket, ha nem hagynak fel a hagyományos tolltépéssel. Ezt azonban a bírói indoklás szerint nem sikerült bizonyítaniuk.

Részletes tényállások nélkül

Hágerné Buzás Andrea bíró, Debreceni Törvényszék „A keresetnél mellékletként csatolt sajtócikkek egyrészt általános jelleggel utaltak a Négy Mancs csoportra, másrészt részletes tényállításokat nem tartalmaztak” – indokolta az ítéletet Hágerné Buzás Andrea, a Debreceni Törvényszék bírója.

A határozatot elégedetten fogadta a Négy Mancs jogi képviselője, aki abban bízik, hogy a jövőben nem kerül sor hasonló perekre. „Nagyon örülök neki, azt gondoljuk ez az állatvédelem szempontjából egy nagyon sikeres ügy, hiszen az állatvédelmi szempontok győztek” – mondta Ohlendorf Nóra védő.

Több mint kétmilliós perköltség

A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.-nek több mint kétmillió forint perköltséget kell kifizetnie a Négy Mancs részére. Az ítélet nem jogerős. 15 napjuk van arra, hogy eldöntsék fellebbeznek-e a határozat ellen az ítélőtáblán.

A Négy Manccsal korábban a Hír Televízió Célpont című műsora is foglalkozott, kattintson a részletekért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!