2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Nem jött be Pressman húzása + videó

Nagyon fontos a svéd-magyar szövetség erősítése - ezt mondta a skandináv ország védelmi minisztere. Orbán Viktor kormányfő meghívására pénteken Budapestre érkezik Svédország miniszterelnöke. A látogatást még az sem befolyásolja, hogy David Pressman amerikai nagykövet zárt ajtók mögött egyeztetett a baloldali ellenzékkel.

  • Nem jött be Pressman húzása + videó

Miközben az Egyesült Államok magyarországi nagykövete rendszeresen bírálatot fogalmaz meg az Orbán-kormány kapcsán, addig szemlátomást jó kapcsolatot tart fenn a hazai ellenzékkel. Jó példa erre David Pressman legutóbbi egyeztetése, amely során nem csak amerikai szenátorokkal és civil szervezetek, köztük Soros Györgyhöz köthető NGO-tagokkal, hanem ellenzéki politikusokkal is tárgyalt Budapesten.

A megbeszélésen részt vett a momentumos Cseh Katalin, az MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Arató Gergely és az LMP-s Ungár Péter is.

Bálint Botond, a Pesti Srácok.hu vezetője szerkesztője Vezércikk című műsorunkban azt mondta: az amerikai szenátoroknak érdemben már egy ideje semmire sincs hatásuk.

Deák Dániel politológus arra is kitért Napi aktuális című műsorunkban, hogy szimbolikus győzelemnek tekinthető, hogy a svéd miniszterelnök Magyarországra látogat.

Természetesen örülünk a hírnek

- így fogalmazott a svéd védelmi miniszter, Pal Jonson. Hozzátette nagyon fontos a két ország közötti partnerség erősítése és úgy érzi Magyarország mellette áll a NATO-csatlakozás véglegesítésénél.

Pénteken Budapestre látogat a svéd miniszterelnök, a találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a vitás kérdések megbeszélése lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!