2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nem fizette ki az ellenzéki testület az egri nyugdíjasoknak járó támogatásokat

Még mindig nem fizették ki a nyugdíjasoknak járó támogatásokat Egerben - állítja a helyi Fidesz frakcióvezetője. A város önkormányzata nyáron döntött arról, hogy szeptembertől minden 65 év feletti nyugdíjas ötezer forint támogatásban részesül, de Oroján Sándor szerint a jelenlegi ellenzéki városvezetés még sok idősnek tartozik a pénzzel. Mirkóczki Ádám jobbikos polgármester kampányfogásnak nevezte a támogatás megszavazását.

  • Nem fizette ki az ellenzéki testület az egri nyugdíjasoknak járó támogatásokat

Minden 65 év feletti nyugdíjasnak ötezer forint települési támogatást kap-erről döntött még júniusban Eger közgyűlése. Az akkori fideszes polgármester, Habis László gondoskodás és a felelősségvállalás jegyében javasolta a döntést a képviselőtestületnek.

"Nem egy ilyen megalázó egyszeri szavazatvásárlási akció, hanem nagyjából öt évvel megelőzve a választásokat egy ciklusokon átívelő segítséget kívánunk nyújtani. Éppen ezért az építményadót minden nyugdíjas esetében gyakorlatilag nullára visszük minden lakástulajdon esetében. Ugyanúgy kiterjesztjük ezt a kedvezményt a nagycsaládosokra-tehát a 3 vagy több gyereket nevelő egri családokra, és ugyanígy kiterjesztjük így minden egri megváltozott munkaképességű emberre."

- mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

A helyi Fidesz frakcióvezetője szerint Mirkóczkinak nincs igaza. Az ötezer forintos támogatás nem szavazatszerzési akció, hanem a költségvetési tartalékokból adható rendszeres juttatás.

 "Olyannyira nem kampányfogás, hogy nagyon sok nyugdíjas még mindig nem kapta meg, pedig a választás már több mint két hónapja lezajlott, tehát ennek semmi köze az önkormányzati választáshoz, vagy a kampányhoz. Én inkább azt látom problémának, hogy Mirkóczki Ádám politizál, ahelyett, hogy polgármesterként dolgozna. A minap is olvastam, hogy polgármesterekkel, más városokkal azon szövetkeznek, hogy valamilyenfajta kormánybuktatást csináljanak itt a későbbiekben, ő erre fordítja az idejét, és valószínűleg ezért nincs ideje arra, hogy a nyugdíjasoknak szóló ötezer forintos támogatást egyébként a hivatalával együtt időben eljuttassa."

- tette hozzá Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A támogatás mintegy 11 ezer egri időst érint.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!