2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Nem fizette ki az ellenzéki testület az egri nyugdíjasoknak járó támogatásokat

Hír TV

2019. december 16., hétfő 12:59

Még mindig nem fizették ki a nyugdíjasoknak járó támogatásokat Egerben - állítja a helyi Fidesz frakcióvezetője. A város önkormányzata nyáron döntött arról, hogy szeptembertől minden 65 év feletti nyugdíjas ötezer forint támogatásban részesül, de Oroján Sándor szerint a jelenlegi ellenzéki városvezetés még sok idősnek tartozik a pénzzel. Mirkóczki Ádám jobbikos polgármester kampányfogásnak nevezte a támogatás megszavazását.

Minden 65 év feletti nyugdíjasnak ötezer forint települési támogatást kap-erről döntött még júniusban Eger közgyűlése. Az akkori fideszes polgármester, Habis László gondoskodás és a felelősségvállalás jegyében javasolta a döntést a képviselőtestületnek.

"Nem egy ilyen megalázó egyszeri szavazatvásárlási akció, hanem nagyjából öt évvel megelőzve a választásokat egy ciklusokon átívelő segítséget kívánunk nyújtani. Éppen ezért az építményadót minden nyugdíjas esetében gyakorlatilag nullára visszük minden lakástulajdon esetében. Ugyanúgy kiterjesztjük ezt a kedvezményt a nagycsaládosokra-tehát a 3 vagy több gyereket nevelő egri családokra, és ugyanígy kiterjesztjük így minden egri megváltozott munkaképességű emberre."

- mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.

A helyi Fidesz frakcióvezetője szerint Mirkóczkinak nincs igaza. Az ötezer forintos támogatás nem szavazatszerzési akció, hanem a költségvetési tartalékokból adható rendszeres juttatás.

 "Olyannyira nem kampányfogás, hogy nagyon sok nyugdíjas még mindig nem kapta meg, pedig a választás már több mint két hónapja lezajlott, tehát ennek semmi köze az önkormányzati választáshoz, vagy a kampányhoz. Én inkább azt látom problémának, hogy Mirkóczki Ádám politizál, ahelyett, hogy polgármesterként dolgozna. A minap is olvastam, hogy polgármesterekkel, más városokkal azon szövetkeznek, hogy valamilyenfajta kormánybuktatást csináljanak itt a későbbiekben, ő erre fordítja az idejét, és valószínűleg ezért nincs ideje arra, hogy a nyugdíjasoknak szóló ötezer forintos támogatást egyébként a hivatalával együtt időben eljuttassa."

- tette hozzá Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A támogatás mintegy 11 ezer egri időst érint.

Hír TV