2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nem engedik a trükközést – Hatósági vizsgálat is indul

Törvénymódosításban kötelezné a szolgáltatókat a 10 százalékos ármérséklés végrehajtására a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője. Közben a fogyasztóvédelmi hatóság bejelentette: márciustól vizsgálatot indítanak a Főtáv által kiküldött levelek miatt.

Németh Szilárd napirend előtt jelentette be a Parlamentben, hogy a már elfogadott 10 százalékos mérséklést törvénybe kell rögzíteni, mert a szolgáltatók együttműködés helyett trükköznek. A munkacsoport vezetője emellett soron kívüli vizsgálatot kér az Elmű fogyasztóknak írt levele és a Főtáv díjcsökkentéssel kapcsolatban tett bejelentése miatt.

„A Főtáv bejelentése és az Elmű levele kapcsán soron kívüli vizsgálatot kérek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól és a Magyar Energiahivataltól – fogalmazott Németh Szilárd. – Nem fogjuk engedni a trükközést, a félretájékoztatást, továbbá a szolgáltatók együttműködési készségének hiányát. […] A rezsicsökkentés-ellenes magatartást tapasztalva, a fogyasztók érdekében, törvényjavaslatot nyújtok be az Országgyűlésnek. Ebben a már elfogadott 10 százalékos rezsicsökkentést a számlák végösszegének tekintetében törvényileg rögzítjük, hogy minden trükközést kizárhassunk, illetve minden szolgáltatók kötelezünk arra, hogy a rezsicsökkentés tényéről – számszakilag alátámasztva – tájékoztassa a fogyasztókat.”

Vizsgálatot indít a fogyasztóvédelmi hatóság

Közben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság bejelentette: mivel több panasz is érkezett hozzájuk, már márciustól vizsgálatot indítanak a Főtáv által kiküldött levelek miatt.

„A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot felkérték egy soron kívüli vizsgálatra, egyrészt azért, mert több panaszbejelentés is érkezett, másrészt pedig a 10 százalékos kedvezményeknek az érvényesülése tekintetében – közölte Pintér István. – Úgyhogy a mai nap folyamán már felvettük a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségével mint elsőfokú hatósággal a kapcsolatot. Ennek alapján kidolgozzuk a vizsgálati útmutatót és március elejétől ezt a vizsgálatot el fogjuk indítani” – tette hozzá a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!