2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Nehéz helyzetben a Miskolci Állatkert

Nehéz helyzetbe került a Miskolci Állatkert a koronavírus járvány miatt. A tavaszi szezonban eddig mindössze egy napot volt nyitva az intézmény. A fenntartó önkormányzat szerint a vadaspark működése nincs veszélyben, de azt még nem tudják, mekkora kieséssel kell számolniuk. Aki szeretné, jelképes örökbefogadással támogathatja az állatkert működését.

  • Nehéz helyzetben a Miskolci Állatkert

Tavaly 112 ezer látogatója volt a Miskolci Állatkertnek. A húsvéti szezonkezdet után, egy-egy ünnepi hétvégén akár 5000 érdeklődőt is fogadtak. Idén a koronavírus járvány miatt eddig csak egy napot volt nyitva az intézmény, amely így nehéz helyzetbe került, mivel költségvetésének nagy részét a jegybevétel jelenti.

Éppen ezért örülünk minden olyan segítségnek, támogatásnak, felajánlásnak, amit kapunk. Aki konkrétan pénzzel szeretné segíteni az állatkertet, annak tudjuk ajánlani az állatkert honlapján online is intézhető örökbefogadást, aminek révén akár pénzügyi támogatásban is juttathatja a saját kedvenc állatát

- mondta Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője. 

A legtöbb magyarországi állatkerthez hasonlóan a miskolci is önkormányzati fenntartású. A városvezetés szerint az állatkert nincs veszélyben.

Azt, hogy mennyire súlyos a helyzet, csak akkor tudjuk majd megmondani pontosan, hogyha véget ér a járványhelyzet, hogyha az élet visszatér a normális kerékvágásba. De a miskolci önkormányzat szakemberei már most azon dolgoznak, hogy amikor ez megtörténik, akkor hogyan lehet az önkormányzat erőforrásaihoz, lehetőségeihez mérten minél nagyobb segítséget nyújtani a miskolci vállalkozások illetve az ilyen intézmények, mint az állatkert újraindulásában

- fogalmazott Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal sajtómunkatársa. 

Az örökbefogadás egy évre szól, a minimum összeg háromezer forint. A legnépszerűbb állatok a medvék, farkasok, és a tigrisek. De április elejétől egy dámszarvast, egy európai szürke farkast, egy örvös pekarit és egy rénszarvast is örökbe fogadtak a látogatók.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!