2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nagy István: A versenyképes gazdálkodáshoz öntöznünk kell

Harmadik éve küzdünk azzal, hogy aszályos a tavasz. Öntözés nélkül termelésbiztonságról nem beszélhetünk. Az öntözés olyan stratégiai kérdés, amellyel nagyon komolyan kell foglalkoznunk - hívta fel legfrissebb Facebook-bejegyzésében a figyelmet Nagy István agrárminiszter.

  • Nagy István: A versenyképes gazdálkodáshoz öntöznünk kell

A tárcavezető a videóban arról is beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Programban új pályázatokat hirdettek meg, és 500 millió forintról 2 milliárdra emelték a pályázható összegeket is ezen a területen.

A cél az, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek érdemi növekedést idéznek elő az öntözött területek számában - hangsúlyozta Nagy István.

A videóban elhangzott az is, hogy öntözéssel a gabonánál is plusz termésátlagot lehet elérni, amely hektáronként akár több tízezer forintos plusz bevételt is jelenthet a gazdáknak.

Ha versenyképesen akarunk gazdálkodni, akkor öntöznünk kell - húzta alá az agrárminiszter.

Facebook/Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!