2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Nagy dolgok készülnek a Normafán és környékén

Ötmilliárd forintból újulhat meg a Normafa és környéke. A területen sípályák, sílift, valamint nyári bobpálya épülne. A tervek között szerepel a János-hegyi futópályák korszerűsítése és a fogaskerekű útvonalának meghosszabbítása is.

A Normafához száz éve járnak síelni a budapestiek. A jövőben több sípályát és liftet alakítanak ki kormányzati támogatással, a fejlesztésért és a Normafa park gondozásáért a XII. kerületi önkormányzat felel majd.

„Ez hosszú munka. Az előttünk álló egy évben elkészül a természetvédelmi hatástanulmány, a környezetvédelmi hatástanulmány, a részletes tervek. Ez természetvédelmi terület. Azért végezzük el ezt a hatástanulmányt, hogy úgy alakítsuk ki a sípályák, a síliftek nyomvonalát, a hóágyúkhoz szükséges víztározók helyét, hogy semmilyen természeti kárt ne okozzunk a környezetünkben” – közölte Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere.

A Normafa park nem csak a téli sportok kedvelőinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. „A téli sportok mellett a négy évszakos sportágakra is nagyon odafigyelünk. A Jánoshegyi út felújításával az út két szélére rekortánsávot tervezünk, hogy lehessen kocogni” – fogalmazott Vincze P. Márton miniszterelnöki megbízott.

Lenne nyári bobpálya is, és felújítanák a János-hegy déli oldalán az 5 kilométeres futópályát és a tornapályákat is. A fogaskerekű útvonalát a tervek szerint meghosszabbítják, a síliftnél pedig parkolót alakítanak ki. A Normafa korszerűsítése 5 milliárd forintba kerülne, a fogaskerekű meghosszabbítása pedig további 15-20 milliárdba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!