2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Nagy áradás jöhet

Jelentős áradást indíthat el a Felvidéken eredő folyókon az esős idő és a télen lehullott nagy mennyiségű hó. A magyar és a szlovák katasztrófavédelem vezetője Sárospatakon egyeztetett a védekezés összehangolásáról. Bakondi György azt mondta: a jelenlegi árhullámot a gyors hóolvadás okozza, Magyarországon ezer kilométer hosszúságban van első- vagy másodfokú készültség. A következő hat napban további csapadék várható, ezért a belvízzel elöntött terület nagysága emelkedni fog.

A Bodrog már kilépett a mederből, az állatok az árterébe szorultak. A szakaszon jelenleg elsőfokú az árvízvédelmi készültség. „A magyar árvízi védekezés szempontjából kulcsfontosságú, hogy 24-72 órás előnyünk legyen a víz megérkezése előtt. Megfelelő információk birtokában tudjunk logisztikai lépéseket, erők mozgósítását és védelmi intézkedéseket foganatosítani” – fogalmazott a főigazgató.


A katasztrófavédelem főigazgatója azt mondta, hogy szlovák kollégájával jó az együttműködés, időben megkapják a védekezéshez szükséges információkat. A 2010-es árvíz után jelentős fejlesztéseket végeztek a térségben. „10 milliárd forint értékben 7 árvízi tározót építettünk meg, több helyen gátrekonstrukció zajlott, mederkotrást hajtottunk végre, és az árterületek tisztítását. Ezek mind-mind azt szolgálják, hogy részben gyorsabban le tudjanak menni az árvizek” – mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A múlt heti hóviharra utalva a katasztrófavédelem főigazgatója megismételte, hogy szerinte a 30 ezer hivatásos és a több ezer önkéntes jól vizsgázott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!