2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Nacsa Lőrinc: Ne akadályozza álhírekkel a védekezést az ellenzék

A képviselők ma újra azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak az Országgyűlésben. A Hír TV élőben közvetíti a napirend előtti felszólalásokat.

  • Nacsa Lőrinc: Ne akadályozza álhírekkel a védekezést az ellenzék

A járvány elleni védekezésben erőfeszítést végző emberek munkáját köszönte meg elsőként a KDNP frakciószóvivője. Ezt követően a Fidesz-KDNP és az ellenzék járványkezelését különítette el egymástól. Míg a Fidesz-KDNP a járvány elleni védekezést tartja szem előtt, addig az ellenzék ezt az időszakot a politizálásra és a saját érdekeinek érvényesítésére próbálja meg felhasználni – mondta Nacsa Lőrinc.

A jobbik által korábban közölt álhírekre is felhívta a figyelmet, miszerint a magyar kormány kínai és orosz vakcinákra vár csupán. Ez nem igaz, hiszen amerikai, európai uniós, izraeli, kínai, orosz és minden lehetséges forrásból származó vakcina beszerzéséről tárgyal a magyar kormány.

„Számunkra a vakcina kérdése az csak a legeslegnagyobb biztonsághoz kötött és engedélyhez kötött kérdés lehet.”

– hangsúlyozta a KDNP frakciószóviviője.

 

 

Varju László: A magyar kormány figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket

A DK részéről Varju László szólt hozzá a témához. Az ellenzéki képviselő csatlakozott a külgazdasági- és külügyminiszterhez, és megköszönte az egészségügyi dolgozók állhatatos munkáját, és hangsúlyozta, hogy bíznak abban, hogy ez a küzdelem eredményes lesz.

A DK-s képviselő beszélt arról is, hogy bár a szakma mindenkit óvatosságra int az orosz vakcinával kapcsolatban, a magyar kormány ezt figyelmen kívül hagyja. Hozzátette, hogy úgy gondolja, ebből a szempontból az Európai Unió ajánlása az érvényes.

 

Tordai Bence: Feleslegesen költekezett a kormány

A Párbeszéd részéről Tordai Bence emelkedett szólásra. A baloldali politikus elmondta, hogy véleménye szerint Szijjártó Péter a járvány első és második hullámában felelőtlenül viselkedett, hiszen szinte sosem húzott maszkot, és vélhetően ez is hozzájárult ahhoz, hogy elkapta a fertőzést.

Tordai arra is kitért, hogy a kormány feleslegesen vásárolt össze 17 ezer lélegeztetőgépet százmilliárdokért, miközben a magyar egészségügy csak néhány ezer intenzív ágyat képes felállítani.

 

Tóth Bertalan: Csak tétlenkedik a kormány

Az MSZP képviselőcsoport nevében Tóth Bertalan hangsúlyozta, hogy ők is remélik, hogy mielőbb rendelkezésre áll majd a járvány terjedésének megakadályozását célzó vakcina. Ugyanakkor leszögezte, hogy a külügyi tárcavezetőjével ellentétes állásponton van, és felhívta arra a figyelmet, hogy amit jelenleg a magyar kormánytól látnak a tétlenség netovábbja.

A képviselő hiányolta az azonnali gazdasági és egészségügyi intézkedéseket, valamint a szociális ágazatban dolgozók juttatásainak emeléseit. Tóth Bertalan feltette azt a kérdést is, hogy miért sanyargatja a kormány az önkormányzatokat, ahelyett, hogy partnerként tekintene rájuk.

 

Napirend előtti felszólalások

A parlament aktuális ülésének utolsó, hatodik napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődött, amit az azonnali kérdések követnek két órában, majd a napirend utáni felszólalások következnek.

A Ház előző hét kedden több adóváltoztatásról is döntött, emellett elfogadták a tavalyi költségvetés zárszámadását és új törvényt hoztak a családi gazdaságokról. Az Országgyűlés egy nappal később az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási törvény változtatásáról tartott általános vitát.

 

Hír TV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!