2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Müller Cecília: Versenyt futunk az idővel

  • Müller Cecília: Versenyt futunk az idővel

 

Van elég kapacitás még Magyarországon, de a személyzet nagyon fárad - mondta Müller. Járványügyi szempontból biztató, hogy az elmúlt hétvégén mért szennyvízvizsgálatok stagnálást mutatnak - tette hozzá. 

A SOTE-n van a legtöbb beteg

A teher csökkentése érdekében a háziorvosok alkalmazzák a Favirapivir készítményt - mondta Müller Cecília. A legnagyobb betegszám a SOTE-n van, majd a Debreceni Egyetem és a szabolcsi kórház következik. Müller elmondta, hogy mindenki tartsa be szigorúan a higiénés szabályokat. 

Soha nem volt még ekkora teher az egészségügyön

Müller Cecília arról is beszélt, hogy még soha nem volt ekkora teher az egészségügyi ellátórendszeren. Mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vesznek a védekezésben. 

Újabb két vakcinát engedélyeztek

Aki még nem regisztrált, az tegye meg - mondta Müller. Eddig 3,3 millióan regisztráltak. Az elmúlt napokban további két vakcina behozatalát engedélyezte az OGYÉI: a Covishieldet és a Cansinót. Mindkettő vektorvakcina. 

Gyorsítani kell

Müller Cecília szólt arról is, hogy gyorsítani kell a vakcinabeszerzést és az oltások beadását. 250 ezer Szputnyik V vakcina érkezett tegnap. 

Müller: Ki fog bennünket vezetni a járványból a védőoltás

Az országos tisztifőorvos szerint nagyon súlyos formában zajlik le több esetben a brit vírusmutáns. A tapasztalat szerint egyre többen vannak kórházban - tette hozzá. Mindenki gondolkodás nélkül éljen a védőoltás lehetőségével - mondta Müller Cecília. Ki fog bennünket vezetni a járványból a védőoltás - tette hozzá. 

Müller Cecília: Versenyt futunk az idővel

Müller Cecília elmondta, hogy rendkívül fontos, hogy a védőoltásokkal megtörjük a harmadik hullám emelkedő szakaszát. Nagyon jó, hogy többféle vakcina áll rendelkezésre - tette hozzá. Versenyt futunk az idővel, mert minél több immunis személy van, annál jobban le tud csillapodni a járvány. 

 Egy táncestet is felszámoltak

Péntek éjjel egy Airbnb-lakásban 18-an tartózkodtak Erzsébetvárosban. A rendőrség 25 emberrel szemben intézkedett egy VII. kerületi táncest kapcsán - mondta Kiss Róbert. 

Több kocsmát bezártak

Kiss Róbert elmondta, hogy a hétvégén Pécsett és Nagykanizsán megszegték a szállásokra vonatkozó szabályokat, Szigetváron pedig rendezvényt tartottak. Szentendrén egy kávézót zártak be fél évre, Nyíregyházán egy presszót zártak be fél évre. Babocsa településen is hasonló dolog történt. Szegeden egy szórakozóhelyet zártak be. 1523-an szegték meg a kijárási tilalmat.

Jelentősen nőtt a maszkot nem hordók száma

1950-en nem viseltek maszkot a hétvégén - mondta Kiss Róbert. Mindez azt jelenti, hogy az előző hétvégéhez képest jelentősen több volt a szabályszegések száma.

Újabb álhírt lepleztek le

Kiss Róbert elmondta, hogy semmilyen döntés nem született arról, hogy az egyik áruházlánc esetében rendkívüli oltás történt.

Maradnak a mostani védelmi intézkedések

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy március 29-ig hatályban maradnak a mostani intézkedések.

Teljes beszámoló:

 

Kapcsolódó anyag: 

9046 az új fertőzött és elhunyt 189 beteg

 Hír TV / Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!