2024. 02. 20. Kedd Aladár, Álmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Müller Cecília: Mindenki sokat tehet magáért és a közösségért

  • Müller Cecília: Mindenki sokat tehet magáért és a közösségért

A kormány által hozott rendeletek megszegésével és azok következményeivel kapcsolatban adott tájékoztatást az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes.

A hatósági házi karanténok szabályainak betartását továbbra is fokozottan ellenőrzik.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az elmúlt nap friss adatairól is beszámolt.

A vírus már az egész országban van jelen. Míg tavasszal inkább gócpontok alakultak ki, most leginkább a közösségi terekben terjed a koronavírus.

Az eddig előírt szabályokon felül, a jogszabályokkal nehezen körülírható, mondhatni íratlan szabályokra is felhívta a figyelmet Müller Cecília.

A távolságtartás, a higiéniai szabályok betartása, az előírt helyeken a maszk megfelelő módon történő viselése, az idősektől való távolságtartás, mind kiemelten fontos.

Az oktatás jelen pillanatban is a koronavírus okozta körülményeknek megfelelően zajlik.

Az intézmények felkészültek az október elsejétől való testhőmérséklet mérésre belépéskor. Az eszközök beszerzésre kerültek. A nagyobb intézményekbe hőkapu kerül, míg a kisebbekbe érintésmentesen, hőmérő használata lesz érvényben.

Ezekről az Oktatási Államtitkárságról már pénteken tájékoztatást kaptak az intézmények.

Az alapelvek, az alapvető szabályok betartására a közösségi terekben is kiemelten figyelni kell. Egyes ilyen helyeket nem sikerült a jogszabályba beemelni, ugyanakkor például a megfelelő távolság tartása, nyilván valóan mindenhol szükséges.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy attól, mert valahol nem kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, még bátran viseljük, ha úgy gondoljuk helyesnek. Emellett egyes helyeken ugyan nem kötelező, de javasolt a maszk viselése.

Lehetőség szerint az érintésmentes, kártyás fizetést, valamint a kézfertőtlenítő rendszeres használatát is javasolta Müller Cecília országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

 

Kapcsolódó anyagok:

13 beteg elhunyt, 702 új fertőzött

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!