2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Müller Cecília: Minden kórházunkban kezelnek most koronavírusos beteget

Napok óta már csak enyhén, de még mindig emelkedik az új megbetegedések száma.

  • Müller Cecília: Minden kórházunkban kezelnek most koronavírusos beteget

A sajtótájékoztatót Kiss Róbert, alezredes kezdte, aki elmondta, hogy a szabályok, korlátozó intézkedések betartását a rendőrség folyamatosan ellenőrzi az ország területén.

Müller Cecília ismertette, hogy az elmúlt 24 órában 6212 új fertőzöttet azonosítottak, labor vizsgálatok és antigén gyorstesztek segítségével, jelenleg összesen 164018 az aktív betegek száma. Kedvezően alakul a gyógyultak száma is, 68525 fő már meggyógyultan távozhatott. Folyamatosan frissítik az adatokat, a kórházban kezeltek száma jelenleg 7812 fő, állapotuk különböző, vannak akik általános belgyógyászati osztályokon tartózkodnak, de vannak sajnos intenzíven fekvők és 639 ember van jelenleg lélegeztetőgépen. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy napok óta már csak enyhén, de még mindig emelkedik az új megbetegedések száma. Az elhunytak száma magas, 189 fő.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy meglévő krónikus betegségét mindenki tartsa karban és még jobban figyeljen oda minden részletre, fordítsanak nagy figyelmet önmagukra.

A járványhelyzetet folyamatosan értékeli az operatív törzs és a miniszter úr is konzultál különböző szakemberek csoportjaival, hogy meg tudják határozni a szabályokat amik életbe lépnek majd hétfőtől.

Az egészségügy működik, vannak halasztható ellátások, ezek azok érdekében kerültek halasztásra, hogy mindenkinek az ellátása biztosított legyen. Minden kórházunkban kezelnek most koronavírusos beteget - jelentette ki az országos tisztifőorvos. Az összes helyen rendelkezésre állnak azok a kapacitások, erők, lélegeztető gépek, szakemberek és gyógyszerek, akik a lehető legjobb ellátását fogják biztosítani.

Gyógyászati szolgáltatások továbbra is működnek, mindenkinek elérhetőek, kivéve a közfürdők, melyek működését felfüggesztették.

Kapcsolódó: 

Meghaladta a 68 ezret a gyógyultak száma

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!