2019. május 24.,
péntek, Eszter, Eliza napja

Motoros „rosszfiúk” gyűjtöttek kórházban fekvő gyerekeknek

Hír TV

2018. december 8., szombat 16:39

A „rosszfiúk” is lehetnek jók! – Ezzel a mottóval szerveztek először adománygyűjtést a Siófok környéki motorosok. Az ajándékokat a siófoki kórházban fekvő gyerekek kapták.

Húsz motoros mikulás érkezett a siófoki kórházhoz. Az adománygyűjtés szervezőjét is meglepte, mennyien csatlakoztak az adakozáshoz.

„Több helyen gyűjtöttünk ajándékokat, nagyon sok összejött, anyagi támogatás is, az egyik vállalkozó több százezer forintot felajánlott, ehhez jön még több, amit ma összeszedünk urnákban vagy adománygyűjtő dobozokban, ezt majd a kórháznak, a gyermekosztálynak van egy alapítványa, és erre fogjuk befizetni” – mondta Csizmás Arnold.

Rengeteg ajándékot hoztak, melyeket aztán zsákokban vittek fel a gyermekosztályra, hogy átadják a kis betegeknek. Minden kisgyerek kapott külön ajándékot, de sok jutott a leendő pácienseknek is, sőt a sok játékból még a helyi óvodák is kapnak. Az itt lévő gyerekek ugyan szomorúak, hiszen betegek, de a Mikulást ők is nagyon várták.

„A gyerekektől nem szabad elvenni ezt a mítoszt, hogy Mikulások léteznek, úgyhogy minden évben számukra ez egy kicsi csoda úgymond, még ha csak ilyen is, de ahogy a mesék életre kelnek, én úgy gondolom, hogy ez a gyógyulásuknak nagyon sokat jelent, sokat segít benne, főleg azoknak, akiknek egy-egy ünnepen itt kell tölteni az időt” – mondta Bakáné Varga Krisztina, a Siófoki Kórház és Rendelőintézet osztályvezető főnővére.

A kórházi látogatás után a hajóállomás parkolójában táboroztak le a motorosok. A járgányokra itt már a gyerekek is felszállhattak, és mehettek egy próbakört, persze csak utasként.

A motorosok a siófoki Víztorony tövéből rajtoló Mikulás futáson is részt vettek, ők vezették fel a sportolókat.