2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Most az Országgyűlésen a sor

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felhívást intézett az Országgyűlés tagjaihoz.

  • Most az Országgyűlésen a sor

A kormány 11 nappal ezelőtt döntött arról, hogy veszélyhelyzetet vezet be Magyarország egész területére

– kezdte Gulyás Gergely a bejelentkezésben.

A koronavírus elleni védekezés gyors döntéseket tett szükségessé, ezért senkinek nem kell a hiteleit visszafizetni, sem cégeknek sem magánszemélyeknek december 31-éig. A diákoknak és a hallgatóknak távoktatás formájában van lehetőségük az oktatásban való részvételre. A rendezvényeket betiltottuk mind szabad, mind zárt térben. A járulékfizetési kötelezettség alól – a legnagyobb válságba jutott szektorokban – mentességeket adunk… A munkajogi szabályokat igyekszünk úgy alakítani, hogy megvédjük az álláshelyeket. A határokat lezártuk és kontrolláljuk – sorolta a miniszter.

– Ezeknek az intézkedéseknek a fenntartásához és az új, szükséges intézkedések meghozatalához kérjük az Országgyűlés jóváhagyását – hangsúlyozta.

Most tehát az Országgyűlésen a sor

– vette át a szót Kocsis Máté.

A Parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, meghosszabbítja-e a veszélyhelyzetet és felhatalmazza-e kormányt arra, hogy további hatékony intézkedéseket hozzon a koronavírus elleni küzdelemben.

Arra kérem a legnagyobb parlamenti frakció vezetőjeként a többi képviselőcsoport tagjait is, hogy támogassák holnap a házszabálytól eltérést, kedden pedig, támogassák szavazatukkal a koronavírus törvényt is.

Ez most nem a politikai viták ideje

– zárta szavait Kocsis Máté.

Kapcsolódó anyagaink:

Kovács Zoltán: Most az összefogás ideje van

Az ellenzék nem támogatja a koronavírus-törvényt

A DK nem szavazza meg a törvényjavaslatot

LMP: Törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát

Szigorú intézkedéseket sürget a jobbik

Magyar Nemzet / Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!