2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Most az Országgyűlésen a sor

Magyar Nemzet

2020. március 22., vasárnap 15:12

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felhívást intézett az Országgyűlés tagjaihoz.

A kormány 11 nappal ezelőtt döntött arról, hogy veszélyhelyzetet vezet be Magyarország egész területére

– kezdte Gulyás Gergely a bejelentkezésben.

A koronavírus elleni védekezés gyors döntéseket tett szükségessé, ezért senkinek nem kell a hiteleit visszafizetni, sem cégeknek sem magánszemélyeknek december 31-éig. A diákoknak és a hallgatóknak távoktatás formájában van lehetőségük az oktatásban való részvételre. A rendezvényeket betiltottuk mind szabad, mind zárt térben. A járulékfizetési kötelezettség alól – a legnagyobb válságba jutott szektorokban – mentességeket adunk… A munkajogi szabályokat igyekszünk úgy alakítani, hogy megvédjük az álláshelyeket. A határokat lezártuk és kontrolláljuk – sorolta a miniszter.

– Ezeknek az intézkedéseknek a fenntartásához és az új, szükséges intézkedések meghozatalához kérjük az Országgyűlés jóváhagyását – hangsúlyozta.

Most tehát az Országgyűlésen a sor

– vette át a szót Kocsis Máté.

A Parlamentnek kell döntenie arról, hogy megerősíti-e a kormány eddigi intézkedéseit, meghosszabbítja-e a veszélyhelyzetet és felhatalmazza-e kormányt arra, hogy további hatékony intézkedéseket hozzon a koronavírus elleni küzdelemben.

Arra kérem a legnagyobb parlamenti frakció vezetőjeként a többi képviselőcsoport tagjait is, hogy támogassák holnap a házszabálytól eltérést, kedden pedig, támogassák szavazatukkal a koronavírus törvényt is.

Ez most nem a politikai viták ideje

– zárta szavait Kocsis Máté.

Kapcsolódó anyagaink:

Kovács Zoltán: Most az összefogás ideje van

Az ellenzék nem támogatja a koronavírus-törvényt

A DK nem szavazza meg a törvényjavaslatot

LMP: Törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát

Szigorú intézkedéseket sürget a jobbik

Magyar Nemzet / Hír TV