2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Molnár Zsolt: „Staudt Gábor akár indulhatna is az előválasztáson”

Az EU parlamenti együttműködés kérdése le van zárva, a választmány döntött, az utólagos feltételeket semmisnek tekintjük, és a meglévő megállapodást tartjuk érvényesnek. – zárta le a témát Molnár Zsolt, aki meglehetősen szűkszavúnak bizonyult a baloldal belső vitáinak sajtó elé tárását illetően. Szerinte azonban jogos elvárás, hogy a hivatalban lévő polgármesterek továbbra is szeretnék élvezni a baloldal egységes támogatását. A stúdióban Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke volt a vendég.

  • Molnár Zsolt: „Staudt Gábor akár indulhatna is az előválasztáson”

Karácsony Gergely zuglói polgármesteri széke nélkül nincs együttműködés – szóltak a hírek korábban az MSZP és a Párbeszéd belső vitája kapcsán, Mesterházy Attila facebook posztban támadta a Párbeszéd elnökét. Erről kérdezte Földi Kovács Andrea Molnár Zsolt szocialista politikust. Az EP választáson való együttműködés feltételeiről már döntöttünk, azt ezek a viták nem befolyásolják

Jelenleg azonban a főpolgármesteri előválasztás előkészítése folyik, amelyen Karácsony Gergely is indul. Ennek fényében elsősorban szimbolikus jelentősége van annak, hogy a hivatalban lévő baloldali polgármesterek erkölcsi támogatást kapjanak az ellenzéki tábor egészétől– mondta Molnár Zsolt, megjegyezve, hogy nem volt szerencsés ezt kimondani

Molnár Zsolt nem viszi ki a sajtóba a belső vitákat, szerinte ugyanis nem a Facebookon kell lefolytatni ezeket. Földi Kovács Andrea szerint a Párbeszéd népszerűsége és támogatottsága jóval alatta van az MSZP-nek. Molnár Zsolt szerint azonban Budapesten igenis van látható támogatottsága a törpepártnak. Fontos, hogy a vám és a rév legyen arányban– mondta a politikus.

A párbeszéd 2-4% támogatottsággal van jelen Budapesten, az országosnál ez jóval nagyobb. Karácsony Gergely is népszerű. A most először megrendezendő baloldali előválasztás jó eszköz a támogatottságot valóságosan megmérni– mondta. Karácsony Gergely esetében a várospolitikai tapasztalat is számít és az MSZP is komoly politikust indít ezen az előválasztáson, ahol önálló személyek indulnak, és emiatt mindenkinek helye van a folyamatban. 

A civilek irányába is mutat nyitottságot ez az előválasztás, olyanok felé akik a pártos világtól korábban távol maradtak” és remény szerint befolyásolja majd a jövőt, hisz „valós visszajelzést fog jelenteni – mondta Molnár Zsolt. A liberális párt úgy tűnik indít jelöltet, és az MSZP részéről Horváth Csaba lesz a hivatalos jelölt az előválasztáson.

Január 9 és február 3 között 2000 aláírást kell gyűjteni az aktivistáknak, és a regisztrálók aláírják hogy ellenzéki jelöltek lesznek. Az előválasztási folyamatba a „NER, vagy és szélsőséges eszmék nem férnek bele” – mondta Molnár Zsolt. Műsorvezetői kérdésre megerősítette, hogy e kettő nem ugyanaz, hanem az előválasztási folyamatból van kizárva a Fidesz, valamint szövetségesei, illetve a szélsőségesnek tekinthető szervezetek és személyek, így a Jobbikból kivált mozgalom és annak politikusai. Ők nem férnek bele a folyamatba – utalt Molnár Zsolt kimondatlanul is a Mi Hazánk Mozgalomra. A Jobbikot firtató kérdésre azonban nem zárkózott el a jobbik esetleges támogatásától. Egy jelölt jobbikos támogatása beleférhet, ahogy a párt budapesti szavazói is – mondta Molnár Zsolt. 

A Jobbik nem állt mellénk, a Jobbik jelöltje azonban beleférhet az előválasztásba – mondta Molnár Zsolt. Staudt Gábor például indulhatna és Puzsér Róbert is részt vesz a folyamatban– mondta.

Az élet szab nekünk feltételeket. Engedni kell az életszerűségnek. A szavazatszámláló bizottsággal személyesen találkozni kell, ám ezután online is lehet majd szavazni az előválasztáson. Karácsony után lehet elkezdeni a regisztrációt. Sajnos azonban manapság  mindent meg lehet hekkelni, így tömegesen így az online részvételre nem ad lehetőséget a rendszer. Az sem életszerű, hogy egy ilyen előválasztáson tömegesen jelenjenek meg jobboldaliak. Tanulva a múlt hibáiból, a korábbi castingok hetekkel a választás előtt zajlottak, most azonban januárban ez le fog zajlani, és február elején egységesen, egy közös jelölttel vág neki a baloldal az őszi választásoknak. Bölcs megoldást fog találni a nép, Budapest népe– véli Molnár Zsolt. 

Demeter Márta ügye kapcsán Földi Kovács Andrea az érintett parlamenti bizottság tagjaként kérdezte Molnár Zsoltot, aki szerint  tényszerűen kevés a rendelkezésre álló információ. Szerinte az ügynek erős politikai szála is van, a valós jogi szálak is lehetségesek, annak a következményeit pedig viselni kell– vélte az érintett bizottság szocialista tagja. Nem lehet azonban szerinte tudni, hogy mik az esetleges jogi következmények, így Molnár Zsolt nem tartja valószínűnek azt, hogyha a vád be is igazolódik annak lesz valós következménye. Nem lehet az ügy mögött nem politikát látni, bízzuk ezt az igazságszolgáltatásra

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!