2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Modellértékű fejlesztés zajlik a Városligetben

Hír TV

2019. május 30., csütörtök 17:50

Zajlik a magasépítés, így egy éven belül szerkezetkész állapotban lesz a Magyar Zene Háza - jelentette be a Városliget Zrt. vezérigazgatója a beruházás helyszínén. Fudzsimoto Szú - a zenei csodák palotáját tervező japán sztárépítész szerint a Liget Budapest Projekt erős modellként működhet a jövő urbanisztikai fejlesztései számára.

Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Házának építése - jelentette be a Liget Budapest megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a beruházás helyszínén.

A dolgok jelenlegi állása szerint ütemezetten halad a Magyar Zene Házának kivitelezési munkálatai. Nekünk is nagyon nagy öröm, hogy végre olyan mérföldkövekhez érünk, mint a mélyépítés befejezése és a magasépítés megindítása - mondta Gyorgyevics Benedek hozzátéve: a Magyar Zene Házával egy új kulturális intézmény és egyben közösségi tér is érkezik a Városligetbe.

A Magyar Zene Házát tervező japán építész szerint A Liget Budapest Projekt erős modellként működhet a jövő urbanisztikai fejlesztései számára. Fudzsimoto Szú terveit 168 pályamű közül választotta ki a zsűri. A japán sztárépítész elmondta, hogy az épület jellegzetes lebegő tetejét a hang rezgésének hullámból kiindulva formálta. A tetőre álmodott lyukacsos szerkezet pedig – hasonlóan a fák lombjaihoz – átereszti a fényt a belső helyiségekbe is.

A természetes és az épített környezet viszonya meghatározóan fontos szempont volt a projekt szempontjából. Ennek megfelelően zajlottak az előkészítési és építési munkálatok is. A környezetbarát épület pedig a külső és belső tér között teremtett folytonossággal, harmonikus átmenetet alakít ki a természetes és a mesterséges környezet között.

Hír TV