2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Modell-programot indítanak az autista gyermeket nevelő családoknak

Kísérleti jelleggel modell-programot indít autista gyermeket nevelő családoknak az Autisták Országos Szövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

  • Modell-programot indítanak az autista gyermeket nevelő családoknak

A programra 20 család jelentkezhet. A szervezők célja, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak az érintetteknek, amellyel néhány órára tehermentesíthetőek a szülők. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2 és fél millió forinttal támogatja.

„Ez a modellprogram ugyanis abban segít, hogy az autizmussal élő gyermeket nevelő családok jelentkezhetnek, abból a célból, hogy azok a családok átmenetileg kapjanak egy olyan segítőt, aki megoldja azt, hogy vigyáz otthon az autizmussal érintett gyermekre, azért hogy az a szülő aki napi 24 órában és a hét minden napján ezzel foglalkozik,az egy picit időhöz, levegőhöz és energiához jusson” – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!