2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Mindenütt lesz internet

Az ország internetes lefedése év végére eléri a 100 százalékot, a 4G hálózat után az 5G hálózat bővítése következik - erről a HírTv-nek beszélt az innovációs és technológiai miniszter.

  • Mindenütt lesz internet

Palkovics László elmondta azt is, hogy a legújabb technológiát, amelyet Magyarországon is tesztelnek, például az önjáró autóknál lehet hasznosítani.

Aki ma Magyarországon széles sávú internet előfizetést akar, megtudja tenni az ország bármelyik részén, ami pedig a kommunikációs hálózatot illeti gyakorlatilag itt is 100%-os az ország 4G lefedettsége, a lehetőségek a technológiai plafonok léteznek, van persze azért még feladatunk , pl a vállalatoknak a különböző alkalmazások, tegnap a versenyképességi tanács ülésén fogadtunk el, ami azt mondja hogy a vállalatoknak hogyan tudunk abban segíteni, különösen a kis, közepes magyar vállalatokról van szó, hogy valóban az egész rendszerüket digitális platformra állítsák át, ebben a kormánynak is van és a vállalatnak is van feladata, ha mind a ketten akarjuk akkor sikerülni fog – mondta el a miniszter, aki elárulta, hogy az 5G rendszer az önjáró autók működtetéséhez is elegendő sávszélkességet biztosít. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!