2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Milliárdos kártérítést fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg az atlétikai vb-t

Milliárdos kártérítést fizethet Magyarország, ha vissza kellene lépni az atlétikai VB megrendezése miatt - a Magyar Atlétikai Szövetség al-elnöke szerint. A főpolgármester hétfőn öt feltételhez kötötte az Atlétikai Stadion megépítését. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint viszont ezzel Karácsony Gergely nyitott ajtókat dönget.

  • Milliárdos kártérítést fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg az atlétikai vb-t

Komoly kudarc lenne, ha Magyarországnak vissza kellene lépnie az Atlétikai Világbajnokságtól - ezt a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke mondta Magyarország Élőben címmű műsorunkban. Szalma László szerint ráadásul, ha nem épül meg az Atlétikai Stadion, kártérítést is kellene fizetnünk.

Milliárdokban mérhető, hogyha a nemzetközi szövetség azt mondja, hogy... vagyis itthon azt mondjuk, hogy nem lehet megrendezni, vagyis nem áll mögé a város, akkor a nemzetközi szövetség komoly kártérítést fog benyújtani.

- Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke.

 

 

A főpolgármester hétfőn öt feltételhez közötte az Atlétikai Stadion megépítését:

a fővárosnak egy fillérjébe sem kerülő beruházásért cserébe 50 milliárd forintot kér az alap- és a járóbeteg ellátás fejlesztésére, CT és MR berendezéseket szeretne, növelni a zöldfelületeket, valamint a szerződések nyilvánosságát akarja. A kártérítést azonban nem fizetné ki.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Karácsony Gergely nyitott ajtókat dönget a feltételekkel.

Gulyás Gergely szerint az már csak technikai részlet, hogy ezt kormányhatározatba foglalják-e. Ha szükséges, időben tud erreől dönteni a kormány.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!