2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Mikuláshajót indított a BAHART

Mikuláshajót indított idén is a Balatoni Hajózási Zrt. Siófokról és Balatonfüredről. A BAHART dolgozói és a hajók utasai adományokat is gyűjtöttek a rászorulóknak. Az ajándékok a Mikulásgyárba kerültek.

  • Mikuláshajót indított a BAHART

Krampusz várta a Mikuláshajóra érkező gyerekeket Siófokon. A hajózási társaságnál a rászoruló gyerekekre is gondoltak, a vállalat harmadik éve vesz részt a Mikulásgyár adománygyűjtésében. „Egyrészt első hívó szóra csatlakoztak a munkatársaink, nagyon-nagyon sok felajánlást tettek, illetve az utazóközönség is számos ajándékot, könyvet, tartós élelmiszereket, ruhákat hoztak a hajóhoz, illetve volt lehetőség arra is, hiszen egy felhívást tettünk közzé, hogy aki esetleg nem hajózik velünk, ők is hozzanak felajánlásokat” – mesélte Dónucz László, a Balatoni Hajózási  Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az összegyűlt ajándékokat önkéntes gyerekek segítettek kihordani a Mikulásgyár autójához. „Ha kellően motiválva vannak, és utána látják a másik gyermek csillogó szemében az örömöt, akkor ez egyáltalán nem jelent problémát, nekünk van egy alapítványunk, és a báli meghívón az az idézet szerepel, hogy minden útjára indított jócselekedet előbb-utóbb visszatalál, és mi próbáljuk ezt a gyerekekben elültetni” – mondta a nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola igazgatója, Csötönyi Anikó.

A Mikulásgyár 14 éve működik, ez idő alatt több mint 1 millió kilogramm adomány érkezett a szervezethez. Elsősorban tartós élelmiszert várnak, az ajándékokat majd a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz.

„Az az igazság, hogy hétköznap még nagyos sok hely van a Mikulásgyárban, önkénteseket keresünk, úgyhogy aki szeretne Budapestre jönni, akár a családdal, egy-két órát dolgozni, vagy akár egy egész napot, azt szeretettel várjuk” – így Éskovács Péter sajtófőnök.

A Mikuláshajó délelőtt Balatonfüredről, délután pedig Siófokról futott ki. Stílusosan a Szent Miklós hajón utaztatták meg a gyerekeket, a fedélzeten másfél órányi zenés műsor, és a Mikulás várta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!