2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Mi van a kondérokban?

Budapesten is elindul a mintamenza program. Pesti Imre kormánymegbízott szerint az a cél, hogy a gyerekek a jövőben tápláló ételeket kapjanak. A közétkeztetésben részt vevő cégek többsége egészségtelenül főz, a fejadag pedig sokszor kevesebb az előírtnál. A minőségi ételhez pénzt is biztosít a kormány: idén 50 százalékkal emelték a közétkeztetésre fordítandó forrásokat.

A Hír TV-nek decemberben panaszkodtak az ebédre az egyik kispesti iskolában. Budapest XIX. kerületében közbeszerzésen kiválasztott magáncég végzi a közétkeztetést. A polgármester ma már személyesen ellenőrzi az ebéd minőségét, de hivatalból is vizsgálódik. „Amennyiben ezt a minőséget, mennyiséget nem kapja meg a kispesti önkormányzat, teljesen mindegy, hogy döntött a közgyűlés fideszes többsége, én ezt a szerződést fel fogom bontani” – szögezte le Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármester.


A fővárosi kormánymegbízott sem engedi a rossz minőségű menzai kosztot. A hivatal mintaprogramot indít. „A cél az, megnézzük, hogy hol mit vásárolnak, milyen étlapot állítanak össze azok, akik a közétkeztetést biztosítják, és hogyan változtatják ezt az étlapot.” – mondta Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott.

A mintaprogram szakmai vezetője szerint sok szolgáltató főz egészségtelenül. Az adagok kisebbek az előírtnál, mert az ebédpénz egy részét másra költik. „Ezt nyomon tudjuk követni az étlap, a feltálalt étel és természetesen egy laborháttérrel vizsgált eredmény alapján” – szögezte le Prohászka Béla szakmai vezető.

A közétkeztetésre szánt állami támogatás idén 50 százalékkal nőtt. A szolgáltatóknak ezért egészséges, magyar alapanyagokat kell használniuk, hogy az ételek vitamin- és ásványianyag-tartalma megfelelő legyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!