2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Mi Hazánk: Karácsony Gergely sanyargatja az autósokat

Karácsony Gergely sanyargatja az autósokat - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. Dúró Dóra azt mondta: pártja aláírásgyűjtéssel tiltakozik a főpolgármester autósüldözése ellen. A politikus megjegyezte: Budapest főúthálózata nem teszi lehetővé, hogy párhuzamosan közlekedjenek rajta a gépjárművek és a biciklisek, ezzel ugyanis tovább nő a káosz és csökken az utak forgalomáteresztő képessége.

  • Mi Hazánk: Karácsony Gergely sanyargatja az autósokat

A járványhelyzet óta nehezíti a gépjárművezetők életét az ideiglenesen kialakított biciklisáv a Nagykörúton, valamint több budapesti főútvonalon. Az átalakítással több helyen csupán egyetlen sávra szűkült az autós forgalom.

A főpolgármester helyettese korábban a Hír Tv kérdésére elismerte: a Karácsony Gergely által ideiglenesnek nevezett biciklisávok lehet, hogy véglegesek lesznek. A legtöbb sofőr azonban megszüntetné azokat.

Vannak olyanok is, akik a kerékpárosokat féltik.

Hosszú kocsisor mellett kerékpározni káros és veszélyes - ezt hangsúlyozta a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese is.

A párt aláírásgyűjtéssel tiltakozik a főpolgármester autósüldözése ellen.

"A jelenlegi helyzettel Karácsony Gergely ugyanis sanyargatja az autósokat, sőt a főváros vezetése szándékosan ártani akar a gépjárművezetőknek a Mi Hazánk Mozgalom szerint, Niedermüller Péter ugyanis nem kertelt, amikor kerek perec kimondta, valóban az a cél, hogy elűzzék az autósokat a belvárosból, azonban a kerékpár nem egyenértékű alternatíva az autóval szemben, több szempontból sem"

- mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese. 

Dúró Dóra szerint Budapest főúthálózata nem teszi lehetővé, hogy párhuzamosan közlekedjenek rajta a gépjárművek és a biciklisek, ezért a kerékpársávokat inkább a mellékutcákban kellene kialakítani. Ez a megoldás jobban tetszene az autósoknak is.

Dúró Dóra ismertette: a Magyar Autóklub felmérése szerint a legforgalmasabb napokon átlagosan 145-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között, ami irányonként mindössze 73 biciklist jelent. Ezzel szemben napi 40 ezer gépjármű halad át ugyanezen a szakaszon a biciklisekével megegyező méretű sávban.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!