2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Mentesség az orvosoknak: februárra készülhet el a rendelet

Februárban készül el az a kormányrendelet, amely alapján mentességet adhatnak a kötelező nyugdíjba vonulás alól a nyugdíjaskorú orvosoknak és szakápolóknak. Az önkormányzati intézményekben nem lesz kényszernyugdíjazás.

Nem lesz kötelező nyugdíjazás az önkormányzati intézményekben, így az egészségügyi alapellátásban vagy az önkormányzati járóbeteg szakellátó intézményekben dolgozóknak sem kell otthagyniuk állásukat.

Várhatóan februárra készül el az a kormányrendelet, amely alapján mentességet adhatnak a kötelező nyugdíjba vonulás alól a nyugdíjaskorú orvosoknak és szakápolóknak. Balog Zoltán a Hír TV kérdésére azt mondta: nem lehetnek létszámgondok az egészségügyben, ez alapján fogják megtenni javaslataikat a kormány számára. Az emberi erőforrások minisztere szerint folyamatosan készül a részletes szabályozás az állami fenntartású intézmények esetében.

Az érintett orvosoknak január végéig kell dönteni arról, kérnek-e felmentést a kényszernyugdíjazás alól. A Magyar Orvosok Szövetsége szerint két héttel a határidő lejárta előtt még nem kaptak elegendő információt a munkavállalók.

A miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János korábban azt mondta, mentesülhet az orvostársadalom a kötelező nyugdíjazás alól, és ez több orvosi szakmában automatikus lesz. A Kórházszövetség elnöke, Rácz Jenő szerint ez az egyik olyan javaslat, amit elfogadhatónak tartanának.

A Rezidens Szövetség szerint a röghöz kötés is értelmetlenné válhat, hiszen a tapasztalatokat nem tudják majd átadni az idősebb kollégák a fiataloknak.

Szócska Miklós csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ül a kórházak képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!