2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Belföld

Mentegetőzésbe kezdett Törley Katalin

A pedagógustüntetések központi alakja, Törley Katalin a közelmúltban Izraelben beszélt arról, hogy Magyarországon diktatúra van. Most már azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy erős szavakat használt. Mindezt egy tüntetésen tette.

  • Mentegetőzésbe kezdett Törley Katalin

Törley Katalinnak, a pedagógustüntetések központi alakjának és társainak pere csütörtökön kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból korábban menesztett pedagógus a közelmúltban Izraelben mondott beszédet, ahol azt hangoztatta, hogy Magyarországon diktatúra van. 

Erős szavakat használtam. Valóban szerintem egy súlyos autoriter rendszer van

– mondta Törley. A Magyar Nemzet szerette volna megtudni azt is, hogy szerinte egy diktatúrában van-e lehetőség olyan demonstrációkat tartani, mint amiket szerveztek. 

A Tanítanék egyébként egy tüntetést is szervezett a törvényszék elé, erre azonban csupán pár ember volt kíváncsi.

Magyarország nem egy szabad európai ország, és ezt sok millió ember érzi így, ezt hangoztatta Dobrev Klára is a 24.hu-nak adott interjújában kedden. A Gyurcsány Ferenc felesége egyenesen azt állította most diktatúra van hazánkban. 

Nem diktatúra van, kedves Klára, te nagyon szeretnéd, hogy az legyen és te akarsz benne lenni a diktátor. Nem fog összejönni, nem hagyjuk. Mi akik éltünk a diktatúrában, tudjuk hogy csináltátok és nem hagyjuk, hogy még egyszer csináljátok ezt jobb, ha tudomásul veszitek és hiába reménykedsz 51 százalékban, tudományos tény, hogy 20-22 százalék fölé egy szélsőséges párt nem tud nőni, úgyhogy nektek is megvan az üvegplafon.

Erről máj Gajdics Ottó beszélt a Vezércikkben. A műsorban felidézték Kovács László az MSZP volt elnökének szavait. Ő azt mondta: diktatúra akkor van amikor lovasrohamot vezényelnek tüntetők ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megint lebukott Magyar Péter + videó

Megint lebukott Magyar Péter + videó

„Nem kell mindent elhinni, amit a propaganda mond” – nyilatkozta nemrég Magyar Péter egy riporternek, aki arról kérdezte, hogy szerinte nem ellentmondásos-e, hogy miközben kritizálja a kormányt és a jobboldali üzletembereket, aközben legutóbb Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó egyik cégénél próbált munkát szerezni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!